La mort de Puig Antich

Tenir cobertura

Teresa Rodríguez, dirigent de Podem a Andalusia, es va atrevir a dir que Utrera Molina va participar en l'assassinat de Puig Antich. I ara ha sigut condemnada per escriure aquesta veritat

1
Es llegeix en minuts
undefined46090267 teresa rodrguez adelante andalucia181202201645

undefined46090267 teresa rodrguez adelante andalucia181202201645 / JORGE GUERRERO

Teresa Rodríguez, dirigent de Podem a Andalusia, es va atrevir a dir que Utrera Molina va participar en l’assassinat de Puig Antich. I ara ha estat condemnada per escriure aquesta veritatveritat. En va ser responsable. El ministre falangista de Franco no va ser present a la Model en aquella matinada d’ignomínia de 1974, però va donar el vist-i-plau a l’execució vil. És a dir, en el si d’una dictadura sagnant, va actuar a favor de la mort. I la mort de Puig Antich va ser un assassinat perquè responia a la lògica d’un règim venjatiu en el qual prevalia la repressió ferotge basada en un ordenament jurídic originat en un cop d’Estat feixista. Bé, tot això ja ho sabem, però resulta que no ho sap (o no ho vol saber) el jutjat de primera instància número 50 de Madrid. Segons la jutgessa, no podem parlar d’assassinat perquè l’execució de Puig Antich “s’ajustava a la legislació vigent en aquell moment”. Com si fos un tràmit administratiu, com si parléssim d’una llei del sòl. L’execució  “no té, actualment, cobertura jurídica”, però aleshores sí.

És l’argument legal que condemna Rodríguez. I més. Resulta que no ho podia dir, perquè quan ho va dir encara no feia un any de la mort d’Utrera. I “els usos socials exigeixen un mínim d’humanitat i respecte pel dolor dels familiars”. Un mínim d’humanitat és el que no va tenir Utrera quan va firmar el “enterado” i quan 40 anys després, el 2014, ho va tornar a justificar.

Temes:

Franquisme