Anar al contingut

'Joc de trons'

Tota ficció ha de morir

Tota ficció ha de morir

Mónica Vázquez

Estimats guionistes de 'Joc de trons', heu decidit acomiadar-vos de nosaltres deixant-nos a mitges

Estimats guionistes de ‘Joc de trons’,

Fa vuit anys vam fer un tracte: vosaltres ens portàveu un món impossible ben construït i nosaltres el fèiem nostre.

Ens hi vam esforçar. Vam decidir creure en dracs i zombis congelats. Vam plorar, ens vam enamorar i vam cridar barbaritats al no-res per venjar la mort del nostre personatge favorit. Ens vam aprendre els mapes genealògics de gent que no existeix i vam memoritzar prou dothraki com per tenir converses banals però molt intenses, perquè quan anomenes algú 'el meu sol i les meves estrelles’ totes les altres coses se te’n van una mica de les mans, la veritat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Junts hem arribat a l’última frontera de Ponent. Junts i rondinant, perquè us hem donat vuit anys de la nostra vida i heu decidit acomiadar-vos de nosaltres deixant-nos a mitges. Ens heu robat la satisfacció d’un final digne del seu començament. Arribem al final del camí i resulta que fer bona televisió no és el mateix que fer bona ficció, i les presses mai són bones conselleres.

Entenc que en la vida és impossible saber-ho tot, però per això mateix veiem (tantes) sèries: per fugir de la incertesa. Exigim més a les ficcions que consumim que a la realitat que ens consumeix. Sabem que no sortirem vius de la nostra història, però (posi aquí el nom de qualsevol personatge) bé podia haver sobreviscut a l’hecatombe que ha sigut aquesta sèrie. Tot i així, malgrat les decepcions que ens hem endut, aquí hem aguantat sempre, fidels al nostre compromís, atresorant cada episodi, cada minut.

Teníeu un deute amb nosaltres i ens heu estafat. Ens heu deixat amb mil preguntes per respondre i sis capítols que saben a molt poc. I marxeu així, sense més ni més, amb el compte sense pagar. Els Lannister es regiren a les seves tombes i els Stark us tanquen les portes de casa seva, perquè l’hivern ja és aquí i sembla que hi haurà molt a llegir al caliu dels Targaryen. Valar Morghulis, amics. Tota ficció ha de morir. Que els déus antics us ajudin en aquest últim episodi que ens queda per viure junts.