EDITORIAL

Una Cambra per a tothom

L'organisme té sentit si serveix a tothom, des del punt de vista identitari però també a grans i petites empreses i a autònoms

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48064890 pelea cambra190508132532

zentauroepp48064890 pelea cambra190508132532 / ALBERT BERTRAN

Les primeres eleccions del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona des que la pertinença no és obligatòria han resultat controvertides. Els resultats no han sigut els esperats. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha mobilitzat els seus afins entre els membres de la institució i ha aconseguit una participació més gran que la resta de candidatures, més o menys continuistes.

Els partidaris de l’ANC van acudir a les eleccions per convertir la Cambra en una trinxera del front independentista. Si mantenen aquest únic projecte en el programa cometran un greu error que podria ferir de mort la institució. Els qui no han aconseguit els recolzaments que esperaven també han de preguntar-se per quins motius. La Cambra té sentit, també ara que no té una filiació obligatòria, si és de tothom. Per descomptat des del punt de vista ideològic i identitari, però també si es tracta de grans o petites empreses i fins i tot dels autònoms. Les seves funcions tenen tot el sentit del món des del punt de vista empresarial i social. Però, per complir-les, la Cambra ha de ser un instrument útil com ho ha sigut durant dècades.

Aquesta commoció hauria de servir per promoure la suma entre les diverses candidatures. La venjança d’uns contra els altres servirà de molt poc. El camí ha de ser recuperar la unitat preservant la viabilitat econòmica de la Cambra i buscant objectius comuns respectant la pluralitat interna.