Al contraatac

Nacionalisme i Llucifer

Tenim bisbes d'ultradreta espanyolista i bisbes clarament 'ultraindepes'. ¿És aquest embolic de pàtries obra de l'àngel caigut?

2
Es llegeix en minuts
 

  / ACN / POL SOLÂ

És curiós. Ens indignem quanl’Església pretén curar els homosexuals, i ens sembla el més normal que continuïn practicant exorcismes. Que ens curin del diable, vaja. Però, compte, que el tema té rerefons.

Resulta que 241 experts han viatjat a Roma per aprendre i ensenyar a exorcitzar de la millor manera. Pedro Barrajón, professor de Teologia, ha dit que “l’interès en el diable creix cada any. En un món secularitzat que s’allunya de Déu, cada vegada hi ha més espai per al dimoni”. Els organitzadors creuen que internet és un bon instrument per a Beelzebub, si s’utilitza de manera incorrecta. Sembla que, després d’Itàlia, Espanya és el país amb més exorcistes. Tranquils, n’hi ha decatalans.

Convenció demoníaca

L’edició d’aquest any, la catorzena des que es va crear el curs, té una novetat llampant. Per primera vegada un catòlic, un ortodox, un anglicà, un pentecostal i un bisbe luterà (no és un acudit) s’han reunit per intercanviar experiències sobre el diable. Convenció demoníaca.

Crida l’atenció el caràcter acomodatici del’Església catòlica. A Espanya, l’ordre benedictina és responsable del monestir de Montserrat i del Valle de los Caídos. La mateixa ordre. Unsd’ultradreta i els altres, independentistes. ¿És un desgavell satànic?

Tenim bisbes d’ultradreta espanyolista i bisbes clarament ‘ultraindepes’.  Alguns clergues diuen que atemptar contra la unitat d’Espanya és pecat i d’altres van carregar contra el Tribunal Constitucional i el Govern d’Espanya per no deixar votar en referèndum. ¿Què opina el dimoni d’aquestes notables divergències?  ¿No són aquests distants criteris una possible maniobra del mateix Pere Porter?

Tenim capellans més dividits que al cisma d’Avinyó, en què es van disputar l’autoritat pontifícia. El nou arquebisbe de Tarragona és el que va penjar l’estelada al campanar de Jafre, i el cardenal Cañizares diu que és deure dels catòlics “pregar per Espanya i la seva unitat” i que “la unitat de la nostra nació és una qüestió moral”. ¿És aquest embolic de pàtries obra de l’àngel caigut?

¿Acabaran els clergues espanyols fent-se exorcismes entre ells? “Treu l’independentista que portes dins, ‘in nomini Patris et Filii et Spiritus Sancti’”. O bé: “Surt, dimoni espanyolista, Benedictus Dea, Matri Gloria”. Tal com anem...

Tornant al tema central de l’exorcisme, es pot fer la pregunta de si el dimoni és independentista o no. En definitiva, ¿tenen raó els benedictins d’El Escorial  o els de Montserrat? El tema no és menor, perquè a l’hora de confessar-se això pot resultar incòmode:

-Ave Maria Purissima.

Notícies relacionades

-Pare, soc espanyolista.

-Dos parenostres i el programa d’Esquerra, fill meu.