Editorial

Alerta per frau en tractaments capil·lars

Proliferen solucions màgiques contra l'alopècia que impliquen riscos per a la salut i un engany contra el qual cal lluitar

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47720947 riesgos de hacerse un trasplante de pelo en una cl nica low 190416171245

zentauroepp47720947 riesgos de hacerse un trasplante de pelo en una cl nica low 190416171245

A diferència del que molts pensen,l’alopècia –que presenta més d’un centenar de tipus diferents– pot tenir solució sempre que es tracti de manera precoç i a través de mecanismes científicament provats, en especial la que és hereditària: medicaments que eviten l’acció hormonal o obren els vasos sanguinis, o tractaments amb làser de baixa potència. Tot i que és veritat que la majoria dels casos d’èxit es donen en clíniques privades perquè la sanitat pública se centra en l’orientació i no en les teràpies complementàries. Encara que és cert que no existeix un remei miraculós i menys encara si la calvície ja és avançada, el problema autèntic rau en la voluntat de conservar o veure créixer el cabell partint de mètodes acientífics que es practiquen en centres no regulatscentres no regulats, tant a Turquia, una ‘meca’ dels trasplantaments, com també a Espanya, en clíniques de baix cost. Més d’un 60% dels homes donen importància a la caiguda del cabell i la meitat han confessat, segons dades de l’OCU, accedir a remeis contra l’alopècia.

Metges sense experiència o simplement tècnics d’aparells d’implants, que ofereixen solucions màgiques a baix preu, proliferen fins al punt que la Societat Internacional de Cirurgia de Restauració dels Cabells ha intervingut per denunciar unes pràctiques que no només produeixen lamentables resultats estètics sinó que amenacen el pacient amb infeccions i altres problemes mèdics de pes. S’imposa la lluita contra el frau i contra l’oferta d’una panacea que no és res més que un engany, com en altres casos recents que afecten la salut.