Ajornaments

Les obres eternes

El 2026 s'haurien d'acabar la Sagrada Família i la Línia 9. Però no confiem gaire en aquell any

1
Es llegeix en minuts
fcasals42676960 barcelona 26 03 2018  barcelona  obras en la estacion de la 180331141725

fcasals42676960 barcelona 26 03 2018 barcelona obras en la estacion de la 180331141725 / maitecruz

La falta de pressupost suposarà un nou retard per a la Línia 9 del Metro, ja que la Generalitat no pot rebre el crèdit disponible al BEI. La línia més llarga del món, una infraestructura estratègica per a Barcelona i l’àrea metropolitana, aprovada per Jordi Pujol a la darreria del seu regnat, a tall d’herència enverinada per al Govern d’esquerres per falta de finançament,no s’acabarà fins d’aquí a set anys. Una confabulació de la crisi econòmica mundial i de la crisi política local.

Notícies relacionades

El 2026 apunta alt, fins i tot la Sagrada Família té previst acabar-se aquell any. Els diners del turisme i l’aval del Papa li han donatuna empenta definitiva al temple imaginat per Gaudí. La Línia 9, al ser un artifici terrenal, podria no tenir tanta sort. El senyor Hoffman i el seu MWC ja tenen la seva parada, igual com l’aeroport. La Sagrera és un altre dels projectes interminable; va ser la cirereta urbanística per a Barcelona d’una operació que tenia com a prioritat l’enllaç de l’AVE de Madrid fins a París. El tren va passar pel túnel, la Sagrada Família no va trontollar,però la nova estació central, l’àrea immobiliària i el parc competeixen en passivitat amb la Línia 9, amb parada aquí, és clar.

El 2026 es podria confondre amb el 1992, però no són el mateix. Les obres del 92 formaven part d’un compromís de l’Ajuntament davant de l’univers olímpic i es va complir al peu de la lletra. La Sagrera i el que queda de l’L9 (la part central, precisament) són promeses per a la gent de casa, molt entrenades per assumir incomoditats i desenganys derivats de la falta de pressupostos i inversions, sempre que el culpable resideixi a Madrid. Cal desconfiar del 2026, perquè està escrit que tot s’arreglarà el 2029. Alexandre Deulofeu va fixar la implosió d’Espanya per a aquesta data. Sent tan a prop la independència, tampoc s’ha de desesperar. Molt abans, per a aquest juny, es podrà llegir la biografia de l’etern profeta empordanès, ‘L’home que no llegia els diaris’. Un consol etern.