IDEES

Aire sense dolor

1
Es llegeix en minuts
screenshot 20190413-150007

screenshot 20190413-150007

L’altre dia anava amb l’AVE a Madrid i em va tocar seure al costat un senyor de 92 anys molt lúcid que em va explicar dues coses molt interessants.

La primera tenia a veure amb la temperatura del vagó, ja que com gairebé sempre feia un fred terrible a causa de l’aire condicionat. L’ambient gèlid de l’AVE sempre surt del sostre i aviat comences a notar el cap congelat. L’home va començar a trobar-se malament amb tant de fred i va aconseguir que posessin una temperatura normal després de protestar fins en tres ocasions.

Últimament la bogeria dels aires condicionats és tremenda, crec que es confon el fred amb la comoditat

Després em va dir que ell creia que en un futur existirien, igual que els vagons en silenci, altres sense aire condicionat. I crec que té molta raó, perquè últimament la bogeria dels aires condicionats és tremenda, crec que es confon el fred amb la comoditat. Però seguidament va afegir una altra cosa, em va explicar... Bé, millor us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. ‘El celobert’ (TV-3). Lluís Gavaldà aconsegueix que tota l’essència radiofònica sigui a la versió televisiva. M’encanta sempre descobrir dues o tres cançons i la força de la seva creació.

Segon lloc. ‘Viatge a Itàlia’ (Columna), de J. W. Goethe. Una d’aquestes meravelles clàssiques que et transporta a cada racó d’aquesta Itàlia que estimava Goethe i descobreixes com aquest meravellós país canviava les persones.

Primera posició. ‘Glass (Cristal)’ pel·lícula escrita i dirigida per M. Night Shyamalan.  M’entusiasma aquesta cinta imaginativa i divertida perquè barreja a la perfecció l’emoció d’‘Algú va volar sobre el niu del cucut’ i la innocència de ‘El sexto sentido’.

I la segona cosa que em va explicar aquell home tenia a veure amb el dolor. Em va dir que moltes vegades la gent oblida que el dolor és el més important que existeix i que just en unes eleccions sigui del que menys es parli.  Em va xiuxiuejar: “El dolor ens modela i parlar-ne fa que desaparegui...”.

Notícies relacionades

Poc més de la seva saviesa va compartir amb mi, però va aconseguir que féssim la resta del trajecte a una temperatura perfecta en aquell vagó ple d’aire sense dolor. 

¡Feliç diumenge!