Al contraatac

El plasma de Sánchez

El rebuig de Sánchez del cara a cara amb Casado és comprensible, però les seves reticències als debats constitueixen una mostra de covardia

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp47603772 pedro sanchez190402121440

zentauroepp47603772 pedro sanchez190402121440 / JOSE LUIS ROCA

Falten poques hores perquè comenci oficialment la campanya electoral iPedro Sánchez encara està esfullant la margarida sobre la seva participació en els debats. Les seves reticències constitueixen,segons la meva opinió, una inacceptable mostra de covardia i de diferent tracte. El seu rebuig del cara a cara ambPablo Casadoés comprensible només des del punt de vista que l’argument el serveix per danyar el PP: “Estem observant una espècie de primàries a la dreta, on hi ha tres formacions que es disputen el liderat i convindria saber qui és el líder de les tres”, ha explicat José Luis Ábalos.

Sí, és un discurs eficaç. No obstant,s’ha de recordar al PSOE que fins i tot Rajoy, el rei del plasma en persona, va debatre amb Sánchez quan les enquestes pronosticaven un fulgurant ascens de Podemi quan es va posar de moda la paraula ‘sorpasso’. Això de jugar amb el fet que no se sap qui és el líder del corrent contrari és fàcil i temptador, però alhora sona a excusa barata. A més, posa en evidència la lamentable doble manera de fer de la qual els polítics sempre fan gala. Perquè, en aquell cara a cara entre Sánchez i Rajoy, el líder del PSOE li va etzibar: “Vostè no parla amb els espanyols. Vostè no ret comptes davant els espanyols. A vostè el coneixen col·loquialment com el del plasma. En situacions greus, s’ha parapetat darrere el plasma”.

Notícies relacionades

Dos matalassos després,l’actual president del Govern parla més aviat poc amb els espanyols. Poca roda de premsa, poca pregunta, poca resposta iaparicions molt limitades en mitjans de comunicació, ara que s’acosten les eleccions. Però, a més, Ábalos, per explicar els seus dubtes amb els debats, ha advertit que “el to de l’oposició sembla anunciar un torrent de desqualificacions”, en al·lusió sobretot a Casado, que arribarà a l’enganxada de cartells sense adjectius.

Home, s’hauria de recordar a Ábalos que va ser el seu candidat el que va avinagrar el cara a cara amb el líder del PP, titllant-lo d’indecent i deshonest en la part dedicada a la corrupció, quan precisament sobre ell no hi pesava cap acusació de les múltiples que es repartien pels jutjats. L’últim CIS, com era previsible, ha sigut molt bo per al PSOE. Poden passar dues coses: que Sánchez continuï amb el perfil baix per no cometre errors abans del 28-A o que es confiï i decideixi anar a tots els debats. Estaria bé que tingués en compte el que ell mateix va escriure a Twitter quan Rajoy va delegar la seva representació, a la cita d’Atresmedia, en l’exvicepresidenta Sáenz de Santamaría: “Rajoy menysprea la democràcia i menysprea els espanyols per no presentar-se als debats. No mereix ser el president del Govern”. Final de la cita.