IDEES

Els ulls del doblatge

1
Es llegeix en minuts
abertran39602483 david letterman190406184125

abertran39602483 david letterman190406184125 / Lucas Jackson

Article 633. Tinc un amic que té una filla de vuit anys i ahir em va explicar dues coses curioses sobre ella que em van entusiasmar. D’una banda em va explicar que la nena des que tenia cinc anys va decidir que no menjaria res que tingués o hagués tingut ulls.

Em va semblar una bonica i intel·ligent reflexió i més venint d’una criatura de vuit anys. El segon que em va explicar és que aquesta mateixa nena té un do, resulta que la seva veu és perfecta per doblar pel·lícules però el problema és que... Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana:

Tercer lloc. ‘Mi mejor amigo’, escrita i dirigida per Martín Deus. Una pel·lícula diferent sobre les persones que abandonen les seves vides amb interpretacions realment especials i amb una bonica aroma pròpia.

Segon lloc. ‘No necesitan presentación’ (Netflix). David Letterman aconsegueix unes entrevistes fora de sèrie gràcies a la complicitat de tots els seus convidats. Sobretot recomano la conversa amb Jerry Seinfeld, que és una classe mestra sobre l’èxit i els camins als quals et porta tot i que no vulguis.

Primera posició. ‘Espècies protegides’ (La Ser) Òscar Moré i Jordi Manau sempre aconsegueixen protegir els seus entrevistats i dotar de felicitat un programa atapeït de tendresa i amb un to únic.

I tornant a la filla del meu amic que no menja aliments amb ulls, el seu pare em va explicar que té una bonica veu per al doblatge. La va descobrir un home en un restaurant, la va sentir parlar, se’ls va acostar a la taula i li va dir que seria perfecta per doblar pel·lícules americanes i dibuixos animats.

Notícies relacionades

Però just el dia que va començar a treballar, la nena es va adonar que segons quines seqüències li feien molta por i no podia ni mirar-les.

Així que ha decidit que el seu pare li expliqui què ha de doblar i segons s’espanta o no, el dobla amb els ulls oberts o tancats. Em sembla tan poètic que dobli les pel·lícules amb els ulls tancats, els mateixos que mai devora... ¡Feliç diumenge!