Dues mirades

L'Espanya subterrània

Sota els altiplans, valls, llacs i costes, hi ha un país subterrani que el PP va fonamentar amb l'únic objectiu d'enriquir-se

1
Es llegeix en minuts
pablocasado

pablocasado

Sota els altiplans, valls, llacs i costes, hi ha un país subterrani que el PP va fonamentar amb l’únic objectiu d’enriquir-se. Mentre els seus polítics donaven lliçons d’economia i de moral, robaven tot el que podien i pervertien la democràcia tant com fos necessari. El poder era l’instrument. Els diners, el fi. Fa molt que coneixem els entramats corruptes del PP. Un jutge els va rubricar amb la sentència de la Gürtel. Ara, la podridura esclata amb l’operació d’Estat que el PP va dirigir contra Pablo Iglesias. Totes les clavegueres posades al servei de l’objectiu que Podem no arribés al Govern. Les gravacions semblen confirmar el mandat del ministre Jorge Fernández Díaz i Mariano Rajoy.

Amb els peus clavats en un regne de podridura és impossible no corrompre tot el que toca. Quan els interessos espuris manen, l’“interès públic” o “el bé comú” són frases sense sentit. Guanya el Monopoly i perd l’ètica. També Catalunya va entrar en la gran partida. No hi ha res millor que una bandera per ocultar el subsol. I es va encoratjar un enemic de la pàtria. Un enemic que també havia construït el seu petit país subterrani. N’hi va haver prou amb una dosi d’idealisme i un grapat de sectaris i insensats per desbaratar-ho tot. Ara és la superfície la que presenta macadures. Davant de tanta indignitat i observant el panorama electoral, hi ha enteses incomprensibles: ¿què carai fa Ciutadans de la mà del rei del subsol?