Llibres tiretes

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp12894312 barcelona 23 04 2010      sociedad           diada de sant j190330173211

zentauroepp12894312 barcelona 23 04 2010 sociedad diada de sant j190330173211

Article 632. Sempre que fas una firma de llibres et trobes molta gent que t’explica històries al·lucinants i això és el més bonic que hi ha. L’altre dia en una d’aquestes firmes una noia que acabava de superar un càncer em va parlar dels llibres tiretes. Segons ella existeixen llibres que quan els llegeixes sents el mateix que quan et col·loques una tireta a una ferida. No et curen del tot, però al llegir-los notes que aconsegueixen que el teu dolor no se t’infecti.

Em va semblar una bonica reflexió i una hora més tard en la mateixa firma una altra dona em va comentar que l’altre dia va anar al metge i aquest li... Millor si us ho explico després del millor de la meva setmana.

Existeixen llibres que quan els llegeixes sents el mateix que quan et col·loques una tireta a una ferida

Tercer lloc. 'Stan & Ollie', escrita per Jeff Pope. És commovedor veure el declivi d’aquest duo còmic i la recerca d’aquest èxit que ja va passar. Realment el rerefons és molt bonic.

Segon lloc. ‘Free solo’, dirigit per Jimmy Chin i Elisabeth Chai Vasarhelyi. Un increïble documental que aconsegueix que sentis que escales. El sofriment del protagonista el notes a la teva pròpia pell i comprens les seves motivacions i el seu dolor en aquest món.

Primera posició. 'Billy Elliot', creat per Lee Hall (Nou Teatre Alcalá). Tot l’elenc d’aquest bonic musical, sobre el poder de les diferències de la gent que practica professions diferents com són la dansa i la mineria, esta formada per gent molt tendra i plena de felicitat i aconsegueixen dipositar el mateix a tota la platea.

Notícies relacionades

I tornant a aquella dona, em va explicar que el metge li va escoltar els símptomes sobre una tristesa que se li esdevenia i va decidir que el millor no eren medicaments ni antidepressius, sinó que havia de llegir cada dia unes pàgines d’un llibre.

Va agafar una recepta i li va receptar sis pàgines diàries del llibre 'De profundis', d’Oscar Wilde. Ella em va mostrar la recepta i em va semblar una de les millors idees. No tinc dubte que és un d’aquests llibres tiretes amb el qual s’automedicava l’altra noia i que demostra que un bon llibre pot curar qualsevol mal. ¡Bon diumenge!