2
Es llegeix en minuts
westworld2

westworld2

El tercer episodi de la segona temporada: aquest és el moment crític de les telesèries. Ho diuen les mateixes cadenes, ara que per la via digital poden controlar fàcilment les reaccions dels seus espectadors, i els productors ho assumeixen amb un repte. Van tenir una primera temporada d’èxit, de sorpresa per la novetat, en què els guionistes van gastar unes idees elaborades durant anys, amb uns personatges ben fixats. Llavors passa un any, els espectadors se n’obliden i, quan la sèrie torna, les expectatives són altes. Els dos primers episodis es miren amb la il·lusió del retrobament, justificant els possibles desencerts, però llavors arriba el tercer i la paciència es posa a prova. ¿Sèries que més o menys van descarrilar en la segona temporada? 'Westworld', 'Counterpart', 'Mr. Robot’... Fins i tot podem discutir si les expectatives de 'Stranger things' o 'El cuento de la criada' van anar per on esperàvem.

Les sèries
abandonades van a parar a una espècie de llimbs. És allà, a dos clics del comandament a distància, però viuen en un món paral·lel del qual nosaltres ja no formem part

Notícies relacionades

Aquest neguit del tercer episodi s’explica també perquè en els últims anys s’ha multiplicat l’oferta i estem menys disposats a perdre el temps en una història que no ens convenç. Durant anys, la influència de 'The wire' es va fer notar, sobretot amb les sèries d’HBO. Dèiem: avança a poc a poc i t’embolica, la trama es fa densa... Ara ha de ser més difícil mantenir aquest suspens i l’alternativa d’algunes sèries és creu i ratlla. La segona temporada és nova com una primera; només es manté el nom. Ho veiem amb 'Fargo' o amb 'True detective', que malgrat una segona entrega decebedora va remuntar amb una tercera de més nivell.

Sense ser molt conscients ens estem tornant més selectius i així les sèries abandonades, o no vistes més enllà d’uns quants episodis, van a parar en una espècie de llimbs. És allà, a dos clics del comandament a distància, però viuen en un món paral·lel del qual nosaltres ja no formem part. De vegades, no obstant, veiem el seu nom al passar i el seu record torna gairebé com un retret, i llavors pensem: ¿què estarà fent Ray Donovan? I Carrie Underwood, ¿serà ja presidenta dels Estats Units? ¿Qui sap si ja haurà tornat de París la meravellosa senyora Maisel?