Editorial

Un pols de llaços estèril

Si ERC i el PDECat no s'imposen a Puigdemont, l'estratègia independentista pot erosionar fins i tot més l'autogovern

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47454937 city hall officials remove a banner reading  free political 190322125115

zentauroepp47454937 city hall officials remove a banner reading free political 190322125115 / PAU BARRENA

El president  de la Generalitat, Quim Torra, allarga d’una manera pesada el sainet dels llaços grocs i les pancartes als edificis institucionals grocsedificis institucionals. El que es va voler vendre com un acte de dignitat s’ha acabat convertint gairebé en un pols gairebé pueril que en res ajuda ni el prestigi de les institucions, ni la convivència dels catalans, ni fins i tot els presos als quals es pretén recordar.

El Govern ha anat cedint mil·límetre a mil·límetre apressat per les resolucions de la Junta Electoral Central i, finalment, per l’actuació de la fiscalia. Una manera de rectificar que ha enrojolat no només els catalans que no pensen el mateix i que també ha de representar, sinó també bona part del sector sobiranista. La substitució del color dels llaços i la col·locació de noves pancartes ha estat a un pas de tornar a comprometre la tasca dels Mossos d’Esquadra com a policia judicialMossos d’Esquadra. I ha evidenciat la tensió dins de la majoria independentistaTorra va recular després de veure com despareixia la simbologia en departaments gestionats pel PDECat, com el d’EmpresaPDECat, i a les conselleries d’Esquerra, Economia i Salut.

Després d’un incident d’aquest tipus, si aquest bloc actués per raons polítiques i no per pulsions emocionals, no seria impropi que es plantegés la dimissió del president.Aquests desafiaments estèrils acaben als jutjats i estan pensats per alimentar presumptes greuges. Si Esquerra i el PDECat no s’imposen a Carles Puigdemont i Torra, l’estratègia independentista pot erosionar fins i tot més l’autogovern.