Editorial

L'imparable auge del futbol femení

Els clubs justifiquen la discriminació al·ludint a l'escàs reconeixement social del futbol entre dones. Però les xifres s'estan encarregant de rebatre aquest argument, però encara queda camí per recórrer

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47397370 graf5923  madrid  17 03 2019   vista general de la grada del190317152944

zentauroepp47397370 graf5923 madrid 17 03 2019 vista general de la grada del190317152944 / Kiko Huesca

El marcador va acabar en 0-2 a favor de les blaugranes, però diumenge passat es va celebrar una fita molt més rellevant a l’estadi Wanda Metropolitano de la capital d’Espanya. El partit entre l’Atlètic de Madrid i el Barça va batre el rècord mundial d’assistència de públic a un partit oficial de futbol femení. Un total de 60.739 persones van viure en directe un partit que, a més, va afegir emoció al campionat de Lliga.

Fa anys que el futbol femení competeix en nombrosos camps, més enllà dels esportius. Un combat contra la falta de visibilitat que provoca el desinterès dels patrocinadors i que perpetua punyents desigualtats de recursos dedicats als equips masculins i femenins. Els clubs justifiquen la discriminació al·ludint al’escàs reconeixement social del futbol entre dones. Però les xifres s’estan encarregant de rebatre aquest argument. El rècord aconseguit diumenge passat ho desmenteix amb contundència. Però encara queda molt camí per recórrer i en diverses direccions. Des d’aplicar valors de gènere en la gestió esportiva (ser jugadora no hauria de ser incompatible amb la maternitat), a incorporar més dones directives en els clubs, fins a impulsar polítiques d’educació que fomentin el futbol entre les nenes. Només una de cada quatre fitxes federatives és de dona. Revertir aquesta situació no només contribuirà a fer una societat més igualitària, sinó que oferirà més motius d’alegria a l’afició futbolística.