IDEES

Constel·lacions de lectors

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp241528 madrid  16 4  1999  macro  transporte  aereo   interior de u190316180635

zentauroepp241528 madrid 16 4 1999 macro transporte aereo interior de u190316180635 / DAVID CASTRO

Article 630. Recordo que una vegada, sent a l’hospital, una dama que tenia 92 anys i que ens educava a tots els nois a ser valents en la vida i en la mort, ens va comentar que mai confiéssim en algú que no tingués llibres a casa seva.

En aquells temps, jo tenia 13 anys i no comprenia el que volia dir; ara veig bastant clar el que intentava inculcar-nos.

I curiosament fa uns dies vaig topar en un avió amb un home que s’acostava als 90 anys i que just quan estàvem aterrant i el comandant apagava tots els llums de l’interior de l’avió em va dir... Gairebé que us ho explico després del millor de la meva setmana.

Aquella dama de 92 anys ens va comentar que mai confiéssim en algú que no tingués llibres a casa seva

Tercer lloc: 'La gran ilusión', de Miguel Dalmau (Plaza & Janés). Excel·lent biografia sobre l'energètica Concha García Campoy. Sempre em va produir una felicitat enorme tot el que feia i llegir la seva història m’ha fet molt feliç. Sempre recordaré aquella anècdota que ens va unir.

Segon lloc: '1985', escrit per Yen Tan i Hutch. Bella història filmada en 16 mm i que aconsegueix grans actuacions i un rerefons dels vuitanta que emociona gràcies al fet de ser explicada d’una forma tranquil·la i serena.

Primera posició: 'La vida según Sam', dirigit per Andrea Nix i Sean Fine. (HBO). Un documental que et fa comprendre la força que neix de la lluita. Després de visionar-lo, la teva manera de veure el món canvia.

Notícies relacionades

Quan l’avió aterrava i tots els llums s’apagaven, va ser quan aquest home de 90 anys em va xiuxiuejar: “Ara veuràs petites estrelles en forma de lectors”.  I va ser aquest instant quan les úniques set persones que llegien llibres en aquest trajecte d’avió van encendre els petits llums que tenien a sobre del cap. Va ser com una petita constel·lació que es va crear de lectors insaciables que no pensaven deixar de llegir fins a arribar a una pàgina segura.

I vaig recordar aquella dama de 92 anys i vaig pensar que s’avindria amb l’home savi de 90 que s’asseia al meu costat i que parlava de lectors en forma d’estrelles. ¡Feliç diumenge!