Mobilitat urbana

Cabify i la llibertat de poder escollir

No puc negar que després de dues vagues tan salvatges les meves relacions amb el taxista han patit un cert distanciament

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47255220 cabify en bcn190307105642

zentauroepp47255220 cabify en bcn190307105642 / FERRAN NADEU

Torna Cabify als carrers de Barcelona i jo me n’alegro infinitament. Primer, perquè suposa recuperar part de la meva llibertat (la llibertat d’escollir) que alguns han volgut negar-me; i, segon, perquè marca la tornada a una normalitat desitjada i el final d’un període en què Barcelona s’ha distingit com a espai anormal pel que fa al transport urbà. Algun dia tornarà Uber (i també altres empreses, ¿perquè no?)  i llavors la normalitat serà completa.

Parlo des del coneixement i el dret que m’atorguen serusuari habitual del taxides de fa molts, moltíssims anys (tota una vida, pràcticament, a raó de quatre, cinc i fins a més viatges diaris), i des del disgust causat perles dues últimes vaguesque van complicar greument la meva tasca habitual i en les quals els professionals del taxi van menysprear la meva condició d’usuari fidel (com la de tants d’altres) passant olímpicament de qualsevol consideració i respecte.

L’Autoritat Catalana de la Competènciai algun altre organisme amb poder per a això han qualificat d’incompetents els responsables deldecret (acord en fals) que va posar fia l’última vaga. És evident que el problema segueix sense solució i que ara estem tots en un tens compàs d’espera que pot prolongar-se mesos, si no anys.

Notícies relacionades

Mentrestant jo continuaré cobrint les meves necessitats de desplaçament recorrent, segons em convingui,al taxi convencional i als anomenats VTC(Cabify, almenys, des d’ara mateix). No puc negar que després de dues vagues tan salvatges les meves relacions amb el taxista han patit un cert distanciament, l’empatia ja no és la mateixa i la ferida oberta no tanca fàcilment, tot i que intentem, això sí, tots dos alhora, trajecte a trajecte, anar llimant asprors.

I penso que els 15 minuts d’espera a què m’obliga el decret en vigor, cas de contractar un VTC, els aprofitaré per desconnectar, relaxar-me, ipracticar el noble exercici de la paciència,la qual cosa redundarà, evidentment, en benefici de la meva salut. Això de bo que té Cabify.

Temes:

Taxis Vagues