Herois de la societat civil

Quan Iron Man va matar el càncer

Als hospitals s'està fent una gran tasca per endolcir la infància dels nens condemnats al pijama permanent

1
Es llegeix en minuts
airon-man

airon-man

La ciència lluita per erradicar el càncer mentre l’hospital lluita per millorar la vida lànguida a les plantes d’oncologia infantil. Converteixen la temible màquina de ressonància en un dinosaure amb la boca oberta, permeten que els nens a qui obriran els bisturís condueixin fins a la sala d’operacions pujats a petits cotxes elèctrics de joguina, munten als terrats imitacions de parcs infantils amb gronxadors i tobogans correctament esterilitzats. Perquè no només cal salvar la vida, també la biografia. La infància només es viu una vegada, serà recordada, regirà la vida adulta com un rei pigmeu des del seu tron remot. Per això, els hospitals estan fent una gran feina per endolcir la infància dels nens condemnats al pijama permanent.

També alguns herois de la societat civil, persones que només trepitjarien l’hospital si els portessin en llitera o si hi hagués un parent morint-se. En aquesta foto veiem dos d’aquests heroisIron Man i War Machine han arribat a la planta d’Oncologia Infantil de l’Hospital CHN de Pamplona. Han vingut a entregar als nens pàl·lids del pijama unes caixes especials que cobriran les lletges bosses de quimioteràpia. Són les caixes Chemobox, dissenyades per una agència de publicitat al Brasil i disponibles gratuïtament per a qui tingui una impressora 3D.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que es fa a Espanya. S’hi van anticipar Pepo JiménezGuillermo MartínezCelso Frade i 200 aficionats més a la impressió 3D, però fins ara no s’havia vist una entrega tan espectacular. Aquestes armadures Marvel van ser creades amb les mateixes impressores que les caixes. Observeu un moment l’entusiasme d’aquests nens.

A sota de les armadures, Ernesto Reinares i Álvaro Soldevilla. Junt amb Adrián Escabias,  Javier Arnedo i Javier Manzanares han construït 25 Chemobox, dues armadures i marcs per a Polaroid que van entregar als nens amb les fotos del moment. Sota la màscara, confessa Ernesto, l’expressió que delata un nus al coll. L’home de ferro també té les seves debilitats.