Gestació subrogada

La família

La gestació subrogada respon a una demanda: que els fills siguin com nosaltres, amb el mateix color de pell

1
Es llegeix en minuts
ealos47035987 graf704  kiev  20 02 2019   la mayor parte de las familias e190222163308

ealos47035987 graf704 kiev 20 02 2019 la mayor parte de las familias e190222163308 / Nadjejda Vicente

El que ha resoltla gestació subrogada no té res a veure amb la impossibilitat de tenir fills per diferents raons. L’adopció resol els dos casos: infertilitat i parelles gai. Els ventres de lloguer resolen no el problema d’origen (no poder tenir fills per mètodes naturals), sinó els problemes derivats, que són, per descomptat, socials i culturals.

El que espanta de la gestació subrogada no és precisament la seva modernitat. Ja existien les esclaves que parien fills de les seves senyores, i fins i tot les dides, que alletaven els nounats de les seves propietàries. L’explotació de la dona pobra no és, precisament, res nou. No, el problema de la gestació subrogada no és que sigui nou, i el que ve a solucionar no és un problema ni de gais ni d’infertilitat. El que ve a resoldre el ventre de lloguer és, sobretot, què significa la família. I el racisme, en certs casos.

Notícies relacionades

Sí, avui dia sembla que una família sense genètica pel mig no és una família. Ho dic perquè jo, mare afí d’una nena de 10 anys, ja en fa uns cinc que responc preguntes sobre la mateixa qüestió: que no, no soc la seva mare biològica, cosa que no significa, la major part del temps, absolutament res. Les famílies enllaçades han de respondre una infinitat de preguntes que les famílies adoptives no. Però, ai, les famílies adoptives en què el color de la pell o les faccions fan evident l’adopció han de respondre a moltes altres qüestions: han de respondre al racisme galopant d’una societat cruel i perversa.

La gestació subrogada resol la diferència de soca-rel: la genètica, resolt; el racisme, resolt. Perquè avui dia la família, pel que sembla, té a veure amb això, amb la construcció idíl·lica i egoista de la criança d’un fill. Els volem nostres, de la nostra sang, tant sí com no, i que s’assemblin a nosaltres, i que tinguin el mateix color de pell, i que ningú pugui reclamar-los, i siguin nostres i només nostres. Volem una família fotogènica. No ens enganyem: la gestació subrogada ha vingut a resoldre un problema social i cultural, no familiar.