Dues mirades

La bala i la boca

Aquests dies, se m'acuden unes quantes metàfores sobre les bales i les boques, com el número del mag Reynold Alexander. Sobre la màgia i la temeritat

1
Es llegeix en minuts
fcasals46860694 icult  magia  original caption  magician george grimmond dem190208130104

fcasals46860694 icult magia original caption magician george grimmond dem190208130104 / BETTMANN

La setmana que ve, si no passa res, el mag de Puerto Rico Reynold Alexander actuarà al Festival Internacional Memorial Li-Chang, a Badalona. Hi presentarà un número que és a la frontera entre la màgia i la temeritat: mirarà de retenir amb la boca un projectil disparat dècimes de segons abans des d’una Magnum 357 que, després d’haver travessat un vidre per esmorteir la velocitat, anirà a parar, amb sort (i màgia), entre les seves dents, serrades en el moment indicat (únic, irrepetible) per tal que el projectil es quedi allà i no li destrossi la gola i la columna vertebral. Ho explicava fa uns dies Mauricio Bernal en aquestes pàgines. Com és fàcil deduir, el número és arriscat i més d’un i més de dos mags s’hi han deixat la pell: la bala era massa ràpida o les dents no van intervenir quan tocava o amb la contundència que tocava, o totes tres coses alhora. He vist gravacions d’Alexander i em sembla un mag molt clàssic, amb cossos serrats en cinc trossos, jocs de mans i un número molt bo amb un rellotge de sorra. Però no el veig amb la força mística (més que màgica) que es necessita per aturar una bala d’aquesta manera.

Espero de tot cor, però, que la seva actuació sigui un èxit, pel seu bé i perquè quines ganes de patir si la cosa surt malament. ¿Per què ho fa? “Perquè és el que faig”, ha dit. Aquests dies, se m’acuden unes quantes metàfores sobre les bales i les boques. Sobre la màgia i la temeritat.

Temes:

Màgia