Caminar amb llibertat

1
Es llegeix en minuts
fcasals18638600 icult club tr3sc invasio subtil i altres contes   9 adelanto190209173523

fcasals18638600 icult club tr3sc invasio subtil i altres contes 9 adelanto190209173523

Article 625. Un bon amic em va ensenyar fa anys que si els somnis són el nord i es compleixen, llavors has d’anar al sud. Saber canviar de direcció vital és bàsic per no topar ni amb la tristesa ni amb la reiteració. Fa poc, una dama de 87 anys, veïna del barri, em va parlar també de les línies de la vida. Ella el va enfocar des d’un altre punt de vista però sonava prou semblant. M’explicava que per les nits, ha traçat una línia mental amb el llit del seu difunt marit, perquè el fred del matalàs d’ell no traspassi el seu. I va afegir: “una cosa és el dolor fred del record i un altre menys sofisticat, el de l’hivern”.

Allò em va semblar un bon tema per a un article però de sobte va dir... Gairebé us ho explico després del millor de la setmana.

Tercer lloc. ‘Un momento en común’, escrita i dirigida per Mikko Mäkelä. Una bonica pel·lícula sobre les diferències amb una perfecta resolució que et desarma.

Segon lloc. ‘Contes’ de Pere Calders(Rosa del vents). Bellament il·lustrat per Ignasi Font, aquesta recopilació de contes del mestre t’atrapa, t’endolceix davant el món i et fa sentir més bona persona.

Primera posició. ‘El hormiguero’. L’entrevista de Pablo Motos al doctor Pedro Cavadas va ser d’una bellesa i sinceritat brutals. Estic segur que totes aquestes precises lliçons es

van depositar en molta gent que virarà la seva direcció vital a la recerca del respecte amb si mateix i els altres. 

I tornant a la dama, l’últim que em va explicar és que ara quan va pel carrer, per evitar patir cap contratemps amb tants objectes amb rodes que se li creuen a pocs

centímetres, pren una direcció fixa i no es desvia ni un sol mil·límetre ni fa canvis bruscos de direcció. I va afegir: “La meva mala mobilitat està condicionada per la velocitat

Notícies relacionades

dels que sí que la tenen”.

No hauria de ser així, les persones de 87 anys han passat per massa per no poder fer el que els roti pel carrer. Ho hauríem de solucionar. ¡Feliç diumenge!