Editorial

La importància del MWC per a Barcelona

Els problemes de mobilitat per conflictes laborals són nuvolots que amenacen la permanència del saló a la ciutat

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp42321744 mwc  foto ferran sendra180226093851

zentauroepp42321744 mwc foto ferran sendra180226093851 / FERRAN SENDRA

Les xifres que acompanyen el Mobile World Congress (MWC) són tan imponents com el seu prestigi.  El congrés de mòbils més gran del món preveu atraure aquest any més de 107.000 visitants, generar 13.900 llocs de treball temporals i un impacte econòmic de 473 milions d’euros. Per no parlar del gran aparador internacional que representa per a la ciutat amfitriona. Barcelona pot presumir d’acollir un saló d’aquestes característiques, que altres metròpolis tant anhelen.

Amb el pas del temps, Barcelona i el MWC formen un tàndem d’èxit, però això no vol dir que sigui permanent, tal com ha puntualitzat aquest dimecres el conseller delegat de la GSMA (organitzadora de la fira), John Hoffman. Per primera vegada, l’executiu ha revelat que el congrés es va plantejar abandonar Barcelona l’any passat a causa de la tensió per l’1-O, i que tenien dues ciutats candidates. Les conseqüències d’aquesta decisió haurien sigut nefastes per a la capital catalana.

Ja sigui per la situació política o pels problemes de mobilitat per conflictes laborals, és habitual que les setmanes prèvies al MWC sorgeixin nuvolots que n’amenacin la celebració. Aquest 2019 el focus està posat en la vaga del metro i la inestable treva del taxi. Fins ara, Barcelona ha aconseguit convèncer el MWC per a la seva permanència, però tensar gaire la corda és molt arriscat. A Madrid, els taxistes van intentar boicotejar la fira Fitur. Barcelona no hauria de repetir imatges semblants.