Dues mirades

El Cid de Torra

Quim Torra situa com a prioritat en la seva negociació amb el Govern de Pedro Sánchez «desfranquitzar» Espanya. Tranquils, ja tot s'arreglarà

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp45794706 barcelona  barcelon s  07 11 2018  politica  sesi n plenaria181114093638

zentauroepp45794706 barcelona barcelon s 07 11 2018 politica sesi n plenaria181114093638 / DANNY CAMINAL

40 anys. Exactament, Cabdill d’Espanya durant 14.295 dies... i les seves nits. Amb el que va costar sentir aquell trèmul “Espanyols, Franco ha mort”, perquè ara hi hagi qui ressusciti el seu espantall, com el cadàver del Cid Campeador lligat al cavall, creient que així podrà guanyar alguna batalla.

Notícies relacionades

¿Que els metges no tenen temps de visitar els pacients? Que no es queixin, pitjor seria haver d’aguantar l’alè del dictador al clatell. ¿Que les llistes d’espera són insuportables? Pitjor seria aguantar el dolor amb tot el pes de Franco a sobre. ¿Que el pressupost en educació només dona per a sargits? Almenys, els alumnes no comparteixen pupitre amb la mòmia. ¿Que el problema de la vivenda llasta el futur de la majoria? ¿Que el mercat laboral cada vegada s’assembla més al mercat d’esclaus? ¿Que el tercer sector agonitza? ¿Que es necessita invertir en infraestructures? ¿Afrontar els reptes de la desindustrialització? ¿Reforçar la competitivitat tecnològica? ¡Quin debat més fatigós, per déu! ¿I aprofundir en les oportunitats d’una Espanya plurinacional? ¿És possible aprofundir en les sobiranies compartides? ¿Com podria Espanya enriquir-se de les llengües que alberga? ¿És el federalisme un refugi davant el populisme de la ultradreta?  

Foteses. No perdem el temps en interrogants banals. Quim Torra situa com a prioritat en la seva negociació amb el Govern de Pedro Sánchez “desfranquitzar” Espanya. Tranquils, ja tot s’arreglarà.