EDITORIAL A 'LA FINESTRA'

Dret a discrepar

No m'agraden gens la imatge del Parlament andalús envoltat de manifestants. A totes les persones que ocupen un escó les han votat, i això s'ha de respectar.

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46554938 women shout during a women s demonstration against the far r190115125945

zentauroepp46554938 women shout during a women s demonstration against the far r190115125945 / CRISTINA QUICLER

A veure com dic això sense que ningú s’ofengui. Bé, com que és impossible, gairebé millor que ho deixi anar i punt; així que aquí va: no m’agrada gaire, no m’agrada gens de fet... la imatge del Parlament andalús envoltat avui de manifestants, just en el començament del debat d’investidura. No repetiré la tonteria d’algun dirigent de Vox quan ho ha comparat amb la ‘kale borroka’, ni tampoc crec que sigui un escarni, com apunten des del Partit Popular... perquè el dret a manifestar-se i la llibertat d’expressió és una cosa que, de moment, encara tenim en aquest país. No, no dic res d’això, però tampoc puc evitar una sensació d’incomoditat.

Notícies relacionades

Jo estic d’acord amb el crit de guerra d’aquest matí: “En igualtat, ni un pas enrere”. ¿Com hi podria estar en contra? Aquesta tarda, de fet, estan convocades concentracions a moltes ciutats espanyoles, concentracions feministes, perquè hi ha un risc real d’involució en el procés per aconseguir aquesta igualtat entre dones i homes. Però jo, què volen que els digui... aquestes protestes –amb tot el dret del món, insisteixo–...com més lluny del Parlament millor, sobretot en un dia com avui. I sens dubte, aquest altre crit de: “Fora feixistes del nostre Parlament”... Bé, d'acord. Però a totes les persones que ocupen un escó –a totes– les han votat, no hi són per casualitat. I això, amic –i amiga– s’ha de respectar. Combatre-ho amb totes les armes democràtiques a mà, però no pretenent decidir qui té de dret o no a ser allà.

L’altre dia també va passar a Barcelona, en un acte de carrer organitzat per Vox. Allà es va cridar “¡Fora feixistes de les nostres places!”, i hi va haver algun incident i tot. Doncs no, els feixistes són els que no deixen fer; els demòcrates som els altres. I en democràcia es guanyen eleccions, es perden eleccions, pots governar, estar a l’oposició... són legítimes les mocions de censura, per exemple... però si la reacció dels mateixos polítics és dir que Pedro Sánchez és un okupa de la Moncloa o que contracti autobusos per manifestar-se davant el Parlament andalús... jo, sincerament, crec que no anem bé. Però és només la meva opinió. No pretenc convèncer ningú.