Editorial

Dentista municipal a Barcelona

Les crítiques al projecte de Colau per electoralista no ens han de fer oblidar que beneficiarà una gran part de la població

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46490562 dentista servei municipal bertran190115103937

zentauroepp46490562 dentista servei municipal bertran190115103937

Segons les enquestes, el 12% dels ciutadans barcelonins deixen d’anar al dentista per causes econòmiques, apressats per altres necessitats. És un percentatge elevat de la població que es beneficiarà del projecte d’Ada Colau, que acaba de superar el tràmit de la comissió de Drets Socials i que es discutirà en el ple del mes de març. La idea, consistent a atendre, a partir del 2019 i en el termini de dos anys, unes 36.000 persones anualment amb unes tarifes un 40% inferiors als preus de mercat, significa un pas endavant en política social per tal com el sistema públic sanitari no contempla la salut bucodental (obturació, endodòncia, higiene) entre les seves prioritats, tot i que sí les extraccions de peces.

L’Ajuntament de Barcelona ja disposa d’una oferta per a ciutadans sense recursos i en situació de vulnerabilitat, però el primer servei de dentista municipal a Espanya és més ambiciós i amb caràcter universal. Les crítiques de l’oposició per una mesura que consideren populista i electoralista, i la discussió sobre la viabilitat i idoneïtat del projecte expressada pel Col·legi d’Odontòlegs de Catalunyadiscussió sobre la viabilitat , no ens han de fer oblidar que es tracta d’un servei que beneficiarà una gran part de la població perquè el dret inexcusable d’accés a l’odontologia no sigui un privilegi, sinó la satisfacció d’una necessitat bàsica.