Dues mirades

May i les apostes

Les apostes són més fiables que les enquestes d'acord amb l'obsessió anglesa per jugar-se els diners per qualsevol cosa; potser es podria importar aquí sobre els Pressupostos de Sánchez

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46408326 topshot   anti brexit campaigner steve bray holds eu flags a190103185849

zentauroepp46408326 topshot anti brexit campaigner steve bray holds eu flags a190103185849 / ADRIAN DENNIS

A part de guanyar com a polític, Nigel Farage, l’exaltat ultra del Regne Unit, també va aprofitar el triomf del brexit per augmentar el saldo del seu compte corrent. Va apostar 1.000 lliures (1.119 euros) a l’opció de sortir de la Unió Europea i en va obtenir 1.380 de premi, més les 1.000 que havia apostat. Si hagués jugat a mantenir-se a la UE, només hauria rebut 570 lliures, més les 1.000 que havia apostat. És a dir, va confiar en el cavall guanyador, com tants britànics que, de fet, amb apostes escandaloses quasi van aconseguir fer saltar la banca. Sembla que les cases d’apostes no van estar prou atentes als moviments d’última hora, en un festival del joc que va superar els 63 milions d’euros d’inversió. És a dir, hi va haver ciutadans que es van fer rics amb la idea d’empobrir el país.

Ara, poques hores abans de la votació definitiva de Theresa MayTheresa May (aquesta derrota anunciada que abocarà el Regne Unit a un brexit sense acord), les apostes són aclaparadorament significatives sobre el futur de la primera ministra. El 98% dels jugadors diuen que perdrà, tot i que no guanyaran gaire, esclar, perquè ara ja estan tots avisats. Les apostes són més fiables que les enquestes, aquest és el resum de la dèria anglesa per jugar-se els calers al que sigui, tant si és el jugador que marcarà el primer gol de la segona partcon si es tracta  de fer previsions polítiques. També ho podríem importar i apostar sobre els Pressupostos de Pedro Sánchez.