IDEES

Concloure discussions

1
Es llegeix en minuts
jgarcia11640411 cuaderno del domingo stendhal190112165536

jgarcia11640411 cuaderno del domingo stendhal190112165536

Article 622. Aquesta setmana he agafat dues converses al vol que m’han fascinat.  No pel seu contingut per si mateix, sinó perquè totes dues van acabar al pronunciar un dels participants una cita que ho resumia i ho aclaria tot.

D’una banda, a un cafè de Madrid, vaig escoltar uns nois mentre parlaven sobre quines són les tècniques per crear un final perfecte en una pel·lícula de cine. I un d’ells va concloure la discussió citant el gran guionista recentment desaparegut William Goldman: "La clau de tot desenllaç és donar-li al públic el que desitja, però no en la forma que ho espera".

He agafat dues converses al vol que van acabar al pronunciar un dels participants una cita que ho resumia i ho aclaria tot

Després d’aquesta gran veritat, ningú va aportar cap opinió més a la xerrada. I justament dos dies més tard, vaig escoltar una altra conversa al vol a Barcelona, resulta que... Bé, millor si us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. 'Balas perdidas’. El grup Morat aconsegueix en aquest últim disc un bonic color que fa que no puguis parar de taral·lejar totes les cançons. La meva composició favorita és 'Otras se pierden’.

Segon lloc. 'Ciutadà Novell' (Betevé). Em va entusiasmar aquesta primera temporada. El format funciona a les mil meravelles i acabes sempre aprenent coses de la teva bonica ciutat.

Primera posició. 'Girl', pel·lícula escrita per Angelo Tijssens i Lukas Dhont, que també és el director. Un preciós film sobre la solitud, els desitjos i la recerca de la teva pròpia identitat. Per digerir lentament i visionar sense presses.

I la segona conversa la vaig caçar en un restaurant. Uns amics parlaven sobre l’arribada del 2019, el sentit de la vida i a quines coses dedicar el temps. Cada un tenia els seus propis trucs i les seves receptes, però finalment algú novament ho va segellar tot amb una famosa cita de l’excel·lent escriptor Stendhal: "Intenta no ocupar la teva vida en odiar i tenir por".

Notícies relacionades

Sens dubte, en els temps que vivim, aquesta afirmació és una recepta que no hem d’oblidar mai per no deixar de ser qui som i que d’alguna manera arrela amb la primera cita d’oferir-li al món el que desitja, però no de la forma que ho espera. 

¡Feliç diumenge!