Dues mirades

Aquells cossos

Cossos bonics -espectacular si ets dona- i joves. Així ens volem, així ens somiem i així ens valorem. Una dictadura d'obsolescència que, de tan assumida, sembla que triem

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46401930 campanadas 2019 pedroche190101163549

zentauroepp46401930 campanadas 2019 pedroche190101163549

El nou any va néixer amb dos debats suposadament frívols sobre aparences. El ‘menys és més’ de Cristina Pedroche i la pal·lidesa de Miguel Bosé. El primer ja el coneixem: a favor de la llibertat individual de la presentadora de lluir tota la pell que ella vulgui, s’aplaudeix que una tele ofereixi una versió sexi de ‘La bella i la bèstia’, col·locant una dona en biquini en plena nit hivernal al costat d’un home en esmòquing. El programa despulla alguna cosa més que la pell, és una proclama a favor d’una determinada representació dels cossos perquè no ho oblidem en aquest 2019. El cas de Bosé té més substància. El cantant es va animar a felicitar l’any amb un vídeo en què apareixia un primer pla d’un home de 62 anys de cabells blancs, entrades generoses i un to de pell una mica pàl·lid. És a dir, el que és. Però la realitat va despertar les especulacions sobre una suposada malaltia. L’artista que es va atrevir a jugar amb l’androgínia quan aquest país estava cobert de caspa no sembla preocupat per l’enrenou, però no deixa de ser un exemple il·lustratiu.

Cossos bonics –espectacular si ets dona– i joves. Així ens volem, així ens somiem i així ens valorem. Una dictadura d’obsolescència que, de tan assumida, sembla que triem. Després, quan els més grans de 50 anys són expulsats del mercat laboral i no troben una porta que se’ls obri, convé recordar que res és casual.