LA RODA

Reconèixer les transsexuals com a dones

Jo no concebo que en nom del feminisme es neguin els drets i el sofriment d'altres persones

1
Es llegeix en minuts
jjubierre40861225 picture taken on july 28  2014 in gehrden near hanover  nort171108171019

jjubierre40861225 picture taken on july 28 2014 in gehrden near hanover nort171108171019 / PETER STEFFEN

A Alemanya, si un nadó no pot ser identificat com a nen o nena, se’l podrà inscriure com “un altre” o “divers”. Perquè gairebé un 2% de la població alemanya (166.000 persones) és intersexual. El Govern alemany preveu també que les noves lleis reconeguin la diversitat sexual i les de les persones transsexuals i transgènere.

Centenars de companyes feministes m’han increpat dient que reconèixer les transsexuals com a dones seria “el final del feminisme” ¿Comorrrr?

Cervell neurodivergent

La psicobiologia ha provat de sobres que les dones trans tenen un cervell neurodivergent, amb unes àrees diferents del cervell masculí (el nucli supraquiasmàtic, el nucli sexualment dimorf de l’hipotàlem, la comissura anterior i el llit de l’estria terminal), i que s’assemblen al femení. En aquest sentit, un transsexual és un intersexual, ja que presenta conjuntament caràcters sexuals masculins i femenins.

Canviar-se de sexe no és simplement afirmar que s’és de l’altre sexe. Implica un llarguíssim viacrucis que pot tardar anys, que és irreversible i opera en totes les instàncies socials: DNI amb nom femení i sexe “dona” per fer qualsevol tràmit. No es tracta d’un caprici. És una decisió llargament meditada.

Però s’estan muntant autèntiques campanyes d’odi basades en qüestions que posen en perill la “nostra” seguretat sexual. “¡Entraran als lavabos/vestidors de dones!”, diuen. Fa molt que les persones trans ja entren als lavabos/vestuaris de dones. I no s’ha reportat cap violació.

Notícies relacionades

Fa dècades que les dones trans van a presons de dones, i no només no es coneix cap cas de violació, sinó que se les envia allà per evitar que les violin a les presons d’homes.

Jo no concebo que en nom del feminisme es neguin els drets i el sofriment d’altres persones, s’escampin mentides o es negui la ciència. Perquè el feminisme va néixer, precisament, per defensar persones vulnerables i per reivindicar el dret a existències diferents. 

Temes:

LGTBI Feminisme