Editorial

El nou 'Mediterráneo' de Serrat

L'artista s'ha convertit no només en un cantant mític, sinó també en un referent cívic a favor de la democràcia i els drets humans

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp43539872 catala any180529215251

zentauroepp43539872 catala any180529215251 / FERRAN NADEU

Com ell mateix escriu: “el 1971 va ser l’any d’aparició de 'Mediterráneo', probablement el meu disc més emblemàtic”. Ara, després de vuit mesos de gira, Joan Manuel Serrat arriba a Barcelona per oferir tres concerts de 'Mediterráneo da capo', que no només és una reconstrucció en viu d’aquell àlbum històric, sinó també una revisió de la seva llarga i fecunda trajectòria. A punt de complir els 75 i després d’haver editat recentment sengles integrals de les seves peces en català i castellà, la figura de Serrat continua més viva que mai, perquè uneix l’energia sobre l’escenari per festejar, 47 anys després, una fita en la història de la música popular, amb la voluntat sempre fèrtil d’experimentar i trobar noves complicitats, acompanyat, entre d’altres, pels fidels i inseparables músics Ricard Miralles i Josep Mas 'Kitflus'.

'Da capo', és a dir, des de l’inici, però amb la saviesa acumulada en aquestes dècades en què s’ha convertit no només en un cantant mític, per al públic d’aquí i per a l’americà, sinó també en un referent cívic a favor de la democràcia i els drets humans. Serrat ha sigut i és un home lliure que predica amb l’exemple de la seva sensibilitat i el seu compromís social, amb un ideari en què prioritza el “consens” sobre “la victòria” com a sistema de civilització. Celebrem el seu nou i vell 'Mediterráneo', el de sempre, paradís i infern. Un espai mític en la nostra memòria musical i en la nostra educació sentimental.