Petit observatori

Valors no vol dir dogmes

En l'àmbit personal i en el professional, els mèrits poden ser discutibles i és convenient que ho siguin

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp18857134 television  programa  tu si  que vales  en la imagen el jura181213160329

zentauroepp18857134 television programa tu si que vales en la imagen el jura181213160329

Fa uns dies vaig retallar un article publicat a EL PERIÓDICO escrit per Imma Sustescrit per Imma Sust, que em semblava molt interessant. I allò que em passa sovint: els textos que retallo de vegades sembla que s’enlairen, volen per no sé on i, a vegades tornen, apareixen al cap d’uns quants dies. Això és el que m’ha passat amb la recuperació de l’article escrit per Imma Sust, que fa referència a un fet tan important com curiós: la bona consideració que, en general, ens donem a nosaltres mateixos.

Sembla que hi ha milers de cursostallersteràpies diverses que ajuden a millorar la nostra autoestima. En principi es tracta d’augmentar-la, però en altres casos, de moderar-la. No sempre és fàcil, tenir una autoestima equilibrada. Conèixer la capacitat personal i els propis límits.

Notícies relacionades

Diu Imma Sust que, en efecte, no és fàcil. Hi ha bastantes persones que s'autovaloren massa, que es creuen millors del que són. També existeix el cas contrari: el de les persones excessivament modestes. Persones que no saben, o no poden, fer visibles les seves qualitats.

És cert que hi ha tribunals de justícia, però en l'àmbit personal i en el professional els mèrits poden ser discutibles. I, de fet, és convenient que ho siguin. Perquè les nostres vides depenen, sovint, de l’acceptació d’uns determinats valors. Quanta diversitat, i quanta vaguetat, hi ha en la idea de 'valor'. Hi ha milers de valors que són interpretables per cada u de nosaltres. Molts fets es valoren i es desvaloren amb el pas del temps. Des de la moral fins a l’estètica. El Temps és el Gran Manipulador, i nosaltres som uns disciplinats obedients. Ara toca això, ara toca allò. Jo diria que el Temps s’avorreix i vol veure com ens entretenim jugant a fer canvis al nostre petit món.