IDEES

Comptes pendents

1
Es llegeix en minuts
jgarcia26681398 barcelona 2014 07 18    sociedad   coche en silencio del ave181208151631

jgarcia26681398 barcelona 2014 07 18 sociedad coche en silencio del ave181208151631

Article 617. L’altre dia vaig viatjar amb tren i el meu company de seient era un home que s’acostava als 87 anys. Em va explicar que viatjava poc, però que aquest viatge era important perquè havia  de solucionar un compte pendent.

Vaig saber que allà hi havia un article, però de seguida vaig notar que aquell home mai revelava secrets. Ell mateix, a meitat de viatge, em va confessar que els secrets mai s’han d’explicar  perquè si no creen un segon secret no controlable.

Durant aquell trajecte amb tren, dues o tres persones vociferaven pel mòbil. Res de nou sota el sol

Durant tot el trajecte, dues o tres persones vociferaven pel mòbil. Res de nou sota el sol, però em va entusiasmar el que opinava aquell viatjant ocasional. Em va dir que ell creia... Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc: ‘El alienista’, creada per Caleb Karr i Cary Fukunaga. (Netflix). El primer capítol de la sèrie et porta a un estat de dolor al reviure aquella època on els problemes mentals eren tan incompresos.

Segon lloc: ‘Jonathan’, escrita per Gregory Davis, Bill Oliver i Peter Nickowi. Un argument original que et transporta lentament als eterns problemes fraterns i a la recerca del teu propi camí.

Primera posició: ‘Soñadores’, escrita per Gilbert Adair (Blu-ray, A contracorrent Films). Poder revisionar aquesta joia sobre la lluita i els somnis ha sigut un gran plaer. Altament recomanable el ‘making of’ on el seu director, el recentment mort Bernardo Bertolucci, explica les seves passions i debilitats.

Notícies relacionades

I el que em va dir aquell home quan va veure vociferar per telèfon a aquelles tres persones va ser el següent: “En la meva època, per conèixer els plans i la vida dels mal educats, calia decidir escoltar-los. Ara t’hi sents obligat, perquè t’envaeixen a través de les seves converses telefòniques, vulguis o no vulguis escoltar-los. Sempre em pregunto si parlen amb algú o si simplement escampen els seus pensaments en veu alta perquè se senten molt sols”.

Ens vam acomiadar a l’arribar a Madrid. Tant de bo hagi solucionat el seu compte pendent. Hi ha viatges on la saviesa t’envaeix amb permís. ¡Feliç diumenge!