ANÀLISI

Vila: futbolista a Nova York

1
Es llegeix en minuts
marcosl46064608 ame1929  nueva york  estados unidos   28 11 2018   fotograf 181130181314

marcosl46064608 ame1929 nueva york estados unidos 28 11 2018 fotograf 181130181314 / Nathan Congleton

David Villa se’n va amb Andrés Iniesta al Vissel Kobe, al Japó, disposat a prolongar aquest gran somni de viure sempre al planeta futbol. Com si la carrera d’un atleta de la pilota no s’acabés mai. 

Vila, meravella de nou. Irremeiable treure’s el barret i fer-li la reverència. El nou del New York City, del Barça, del València, del Saragossa i de l’Sporting de Gijón s’ha revelat com un home modern, molt modern, capaç de controlar els temps i els espais que ocupa.

Per la dimensió conquistada, és, sens dubte, l’autèntic príncep asturià. Amb permís de Fernando Alonso o de la nena Elionor, i sobretot de José Andrés, el megaxef amic de Barack Obama i aclamat candidat al Premi Nobel de la pau.

Vila, a Times Square, celebrant els seus 400 gols / INSTAGRAM

Es recomana buscar Villa al seu canal de Youtube per constatar de què estem escrivint. Discretament, ha assolit l’univers exclusiu en el qual es mou el multifacètic Piqué. Amb una estratègia pròpia, coneixent a fons aquestes autopistes infinites obertes amb les xarxes socials, Villa pretén fer encara més gegant el planeta futbol.

Els quatre anys a Manhattan donarien per a un llibre molt lorquià ('Futbolista a Nova York’), però ara es porten més els vídeos que condensen la vida en quatre minuts. “Tot en la meva vida respira futbol”, diu el Guaje com llançant un eslògan. El deixa anar molt relaxat en el ‘flaix back’ que el torna als primers dies en què el New York City va començar a construir-se entorn de la figura del golejador espanyol.

Un relat en microclips amb etiquetes: #Villaforever #VillaisNYFCF #VillaisNewYork . 

Notícies relacionades

Vila, firmant el contracte. Vila, entrenant sol pels voltants de Wall Strett. Vila, impulsor de la Lliga americana, agitador dels seguidors d’origen llatí, fundador d’una xarxa d’escoles de futbol... 

El somni americà, la terra promesa a l’altre costat del Hudson. Diu el metafutbolista que se’n va al Japó amb Iniesta (i Lillo), però que no s’oblidarà mai de Nova York. Els gratacels l’han atrapat per sempre.