Petit observatori

La cadira és una gran amiga

Un diari ha fet aquesta pregunta: ¿quantes hores al dia passes assegut? Caram, ¿quines coses em fan pensar?

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40569908 barcelona  barcelon s   17 10 2017   barceloneando     expos180908163856

zentauroepp40569908 barcelona barcelon s 17 10 2017 barceloneando expos180908163856 / DANNY CAMINAL

Un diari ha fet aquesta pregunta: ¿Quantes hores al dia passes assegut? Caram, quines coses em fan pensar? Estem absorbits per la política, si aquell polític em mereix confiança, si aquell altre em sembla oportunista. Què penso del Barça, dels programes de televisió? I ara em surten que he de tenir en compte si m'assec molt sovint o poques vegades.

Com el lector comprendrà no en tinc ni idea, i un dia d'aquests ho investigaré, però em temo que la xifra no és exacte. Quan em desperti, què faig? Em desperto, em llevo, esmorzo, llegeixo el diari, vaig al lavabo, encenc una pipa... dret o assegut?

És Mayte Rius, si no m'equivoco, qui formula aquesta pregunta, i la felicito: no ho havia pensat mai. La periodista es pregunta quantes persones estan despertes sobre una cadira! La resposta de Joan Malgrat és aquesta: Quinze minuts per esmorzar, un cinc minuts de transport cap a la feina. Vuit hores a l'oficina, quaranta cinc minuts per dinar, vint-i cinc per sopar, una hora, una horeta per desconnectar... La informació és més exacta de la que he recollit.

Però es fa evident la importància de la cadira. És tan senzilla i tan utilitzada que en fem molt poc cas. Forma part del mobiliari d'una casa, i en les reunions socials i en dies de feina col·lectiva les cadires sovint venen i van. És un advertiment: "Falta una cadira. D'algun lloc en sortirà".

Notícies relacionades

Les cadires mereixen molt respecte, ja les utilitzaven els grecs i els romans. Històricament les cadires podien considerar-se uns trons, i ara no mereixen que mostrem cap respecte, ens hi enfilem per agafar un llibre o una beguda.

És divertida l’expressió popular "escalfar cadires". Suposa que és una referència a qui no s'aixeca mai. L'invent de la mortal cadira elèctrica potser no hauria de ser maltractada amb aquest nom.

Temes:

Tercera edat