Al contraatac

Un motor encarcarat

A la seu de Gènova està passant una cosa molt greu, no poden fer un pas sense trepitjar un ull de poll o una granada El pitjor enemic del PP és el PP.

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp45870772 madrid 12 11 2018 politica  el presidente del pp pablo casad181112104459

zentauroepp45870772 madrid 12 11 2018 politica el presidente del pp pablo casad181112104459

El Partit Popular no té remei. O això sembla, malgrat que se suposava que entràvem en una nova etapa amb el lideratge de Pablo Casado. Al final, ha resultat ser nou, sí, però la part nova dintre del vell.

L’última ensopegada ha vingut per l’elecció dels membres del Consell General del Poder Judicial. Casado tenia una magnífica oportunitat per exemplificar aquell nou temps del que tant parlen ell i el seu equip, en l’afany per allunyar-se del passat que tant els avergonyeix. No obstant, es van unir al PSOE per al ja tradicional, però no per això menys vergonyós, repartiment de llocs entre magistrats suposadament afinsrepartiment de llocs entre magistrats.

Mercadeig grotesc

Casado no s’ha plantejat, per exemple, recolzar aspectes delsPressupostos Generals de l’Estat que podrien beneficiar tots els ciutadans. No, no. Que es desgasti Pedro Sánchez i que convoqui eleccionsPedro Sánchez. L’únic que ha sigut capaç de pactar Casado, en un mercadeig grotesc, és en una cosa que els beneficia a ells, als partits polítics. Estaven intentant controlar a la justícia, tal com confirmen els missatges enviats per Ignacio Cosidó als seus senadors. És la mateixa justícia que, de manera cada vegada més habitual, investiga casos de corrupció que els afecten. Com haurà sigut la cosa, perquè el seu candidat Manuel Marchena hagi donat un sonor cop de porta a l’oferta de presidir el Poder Judicial.

Casado demostra també vells tics amb aquells membres del PP esquitxats per escàndols diversos. El mateix Cosidó, portaveu del PP a la Cambra Alta, li feia aquest dimarts una estirada d’orelles en públic per vantar-se via mòbil del control judicialvantar-se via mòbil del control judicial, a la mateixa hora en què els seus senadors el rebien amb aplaudiments. Però bé, són els mateixos que un dia també van aplaudir María Dolores de Cospedal o Cristina Cifuentes... O sigui, que acabarà fora.

Notícies relacionades

Casado ha heretat uns quants escàndols del passat, la gestió dels qual s’ha de fer en el present. I res, el nou líder del partit té tics molt marians. Molt. Recolzament, silenci i/o retret i, al final, mort. I tot, perdent un temps preciós que no té. Allà segueix Cosidó, víctima probablement del foc amic, amb el seu whatsapp i la seva presumpta implicació en una operació fraudulenta d’Interior per robar-li documents a Luis Bárcenasoperació fraudulenta d’Interior Luis Bárcenas. Ja fa dies que se sap. I en la mateixa situació va estar Cospedal, desgastant durant setmanes el PP pel deute de gratitud que Casado havia contret amb ella. I en vindran més.

Ja fa temps que es parla de la necessària refundació d’aquesta formació política. Es creuen que canviant les cares de la cúpula, ja està tot fet. Res més lluny de la realitat. Està passant una cosa molt forta: a Génova, no poden fer un pas sense trepitjar un ull de poll o una granada. El pitjor enemic del PP és el PP.