Tens clima polític

Els irresponsables i el punt d'ebullició

En les nostres institucions hem col·locat incendiaris que es dediquen a trivialitzar la política a l'espera de treure rèdits de la crispació I en treuen

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp45805366 manuel murillo sanchez  foto sacada de su facebook181108102148

zentauroepp45805366 manuel murillo sanchez foto sacada de su facebook181108102148

El 19 de setembre, un home va ser detingut per planejar assassinar Pedro SánchezPedro Sánchez. Era un tirador expert. A casa seva tenia un arsenal i dosis suficients de fanatisme per intentar-ho. L’home, un nostàlgic franquista, no perdonava al president socialista la intenció d’exhumar i treure del Valle de los Caídos les restes del dictador.

El mateix 19 de setembre, Albert Rivera arremetia contra Sánchez a Twitter: "Menysprea els funcionaris de l’Estat i confia en els qui han donat un cop d’Estat". Una setmana més tard, reiteraria: "Senyor Sánchez, ¿fins quan seguirà atrinxerat a la Moncloa governant Espanya amb els qui volen liquidar Espanyaliquidar Espanya?". I l’endemà: "El Govern d’Espanya legitima els colpistes com a socis".

En aquell moment Pablo Casado creia veure una insurgència a Catalunya i acusava Sánchez de fluix. Aquell 19 de setembre exigia: "Senyor Sánchez, posi ordre, apliqui el 155 el temps que faci faltaapliqui el 155". El líder del PP trigaria un mes a afegir-se a la tesi de Rivera: "¿No s’adona que és partícip i responsable del cop d’Estat que s’està perpetrant a Espanya?"

Notícies relacionades

També el 19 de setembre, la premsa escrita recollia la compareixença de José María Aznar davant la comissió que investiga el presumpte finançament il·legal del PPJosé María Aznar. L’expresident del Govern va acusarGabriel Rufián de "colpista"; Pablo Iglesias, de ser un "perill per a la democràcia", i EH Bildu, de ser "part d’ETA". La mesura tampoc va acompanyar Rufián, que va qualificar Aznar de "padrí del càrtel" ... Tot molt temperat.

No es pot culpar cap líder democràtic de l’alienació d’un llop solitari. Però revisar certes declaracions d’aquells dies és desolador. En les nostres institucions hem col·locat incendiaris que es dediquen a trivialitzar la política a l’espera de treure rèdits de la crispació I en treuen. Elevar la temperatura social al convertir els adversaris polítics en enemics perillosos és altament irresponsable. El punt d’ebullició de cada ciutadà és incontrolable.