Al contraatac

¿Hi ha aguna cosa que vagi bé?

Crec que la resposta és dubtosa, però sobrevivim a costa de l'adversitat aliena

2
Es llegeix en minuts
olerin45603828 madrid  24 10 2018  politica  sesi n de control al gobierno 181026220736

olerin45603828 madrid 24 10 2018 politica sesi n de control al gobierno 181026220736 / JOSE LUIS ROCA

La pregunta és molt senzilla: ¿Hi ha alguna cosa a Espanya que vagi bé? Sovint confonem tenir raó (la que sigui), que les coses ens vagin bé. Confonem que a l’altre li vagin malament les coses que a nosaltres ens vagin bé, i així successivament... Insisteixo, la pregunta és si en aquest país hi ha alguna cosa que funcioni políticament i institucionalment de forma mitjanament correcta. Crec que la resposta és dubtosa, però que sobrevivim a costa de l’adversitat aliena

Els 'indepes' ho tenen fatal per motius obvis, però es congratulen dels ridículs judicials interns i externs de l’Estat espanyol. De Pressupostos, res.

El Tribunal Suprem espera rescabalar les seves ensopegades nacionals i internacionals amb sentències antirebel·lió 'prêt-à- porter'. Són només 31 membres, i no es coordinen. Entre ells, vull dir, potser amb la banca sí. "Winter is coming" (l’hivern està arribant), diuen els banquers. Glups.

La ministra de Defensa diu en una entrevista que no s’han de vendre armes a l’Aràbia Saudita, però Sánchez diu que cal vendre-les. Vaja, que no les hi hem de vendre, però sí. Tots dos afirmen que aquest Govern defensa els drets humans molt millor que l’anterior.

El senyor Casado diu que, si guanya les eleccions, aplicarà un 155 de màxima intensitat i durada. Rivera diu que més. Casado anomena "colpista" a Sánchez, però després diu que no, però que sí. Que només va ser una pregunta. ¿Sap vostè que...? Una pregunta enunciativa. Però després, no tant. Casado està separat. De mutu acord. Separat de Sánchez. Res seriós.

L’extrema dreta es desinhibeix. Vox pensa com el poeta Eminescu, que no creia que tothom es beneficiaria de la generosa abraçada de la identitat romanesa, sinó que Romania es beneficiaria de l’exclusió dels no romanesos. Res d’identitat universal, i pura defensa territorial.

El Govern de la Generalitat ha d’apaivagar el malestar dels integristes. En un text de revisió del model lingüístic, es diu que en els entorns on el castellà sigui llengua majoritària "s’ha d’ensenyar el castellà com a llengua primera (no única) als alumnes, ja que és el seu idioma a casa i en el seu entorn". Drama, catarsi, insults brutals i el Patufet plorant.

Esclata un Tom Tom intentant navegar per la geografia política dels comuns.

Un assassinat planejat

Notícies relacionades

Anem a fora. Erdogan, molt perspicaç, diu que l’assassinat del periodista Khashoggi estava planejat. Erdogan té centenars de periodistes a la presó i ha tancat mitjans de comunicació a bon ritme. Per això el seu exhibicionisme de la bondat en l’espantós 'cas Khashoggi'.

Per acabar, antiga i grotesca llegenda del penal d’Ocaña: "En aquesta casa ha de regnar la religiositat d’un convent, la disciplina d’una caserna i la serietat d’un banc".