LA CLAU

Barcelona: hi ha partit

Maragall surt amb avantatge sobre Colau, però encara cal veure quantes llistes independentistes competeixen i l'impacte d'una eventual coincidència de municipals i generals

1
Es llegeix en minuts
jcarbo29366139 maragall bosch180920202452

jcarbo29366139 maragall bosch180920202452

A reserva que els vets encreuats deixin sense pressupostos Pedro Sánchez, induint-lo a fer coincidir les generals amb les locals, autonòmiques i europees de maig, la batalla de Barcelona cobrarà un protagonisme inusitat en la contesa electoral d’aquesta primavera. L’enquesta del GESOP sobre les municipals de Barcelona GESOP , foto fixa d’un panorama en constant moviment, assenyala com a favorit l’acabat d’ungir Ernest MaragallErnest Maragall, beneficiat per la llegenda de l’estirp i pels vents demoscòpics que bufen a favord’ERC. Però l’abundància d’incògnites per resoldre aconsella no extreure’n conclusions precipitades.

L’estabilitat del bloc independentista, amb una lleu tendència a l’alça, pot veure’s sacsejada per tres factors. El primer, l’alcaldable del PDECat, ja que l’elecció del pres Joaquim Forn alteraria les expectatives electorals. El segon, l’imprevisible Carles Puigdemont: si s’aprofundeix la fractura amb el PDECat, la Crida podria presentar la seva pròpia llista. I el tercer, la més que probable concurrència a les eleccions de Jordi Graupera, sota la capa de les primàries promogudes perl’ANC. Si el vot independentista se l’acaben disputant cinc candidatures, i no tres, l’anunciat triomf de Maragall correria un perill seriós. 

LA TRIPLE ALIANÇA

Notícies relacionades

Forçada per les turbulències de Catalunya en Comú, Ada Colau aspira a reforçar el seu lideratge amb la proposta de segellar una triple aliança pressupostària a l’Ajuntament, el Parlament i les Corts. Amb Podem enrolat en la governabilitat espanyola i la majoria independentista delmada, l’alcaldessa té marge de maniobra per liderar la campanya electoral, mentre encoratja la gestació d’un front d’esquerres asimètric en les tres institucions.

Al bloc constitucionalista, un poc valorat Manuel Valls encara ha de demostrar que és capaç d’ampliar el perímetre de la marca de CiutadansCiutadans, el PP està a un sol punt de conservar la seva presència en el consistori i Jaume Collboni (PSC) compta al seu favor encara amb l’‘efecte Sánchez’, més tangible si coincidissin generals i municipals. A set mesos de la cita amb les urnes, queda molt partit.