Debat social

Feminisme per a dones

M'espanten les dones que tenen la veritat absoluta i que no titubegen i no s'adapten a la societat del segle XXI

1
Es llegeix en minuts
olerin35523924 gra352  barcelona  14 09 16   una treintena de transexuales 181017131347

olerin35523924 gra352 barcelona 14 09 16 una treintena de transexuales 181017131347 / ALEJANDRO GARCIA

Ara resulta que el feminisme és una lluita excloent i que hi ha qui pensa que no tothom té dret a ampliar-la i compartir-la. Resulta que el feminisme és per a dones, i que dona només és la femella humana. Resulta que si ets una dona transsexual, no tens dret a agitar la consciència feminista per explicar que el feminisme, si no vigila, acabarà imitant les diferents formes de fòbia que hem heretat socialment i culturalment. Resulta que Sam Fernández ens posa davant un mirall i ens adverteix d’algunes actituds.

El món sembla haver-se dividit entre traïdors i purs. Afortunadament, sempre em trobo entre els traïdors, perquè necessito situar-me sempre al camí ample, compartit, inclusiu, que es qüestiona, que empatitza amb l’altre i que s’inquieta si considera que, tot i que sigui durant un moment, ha actuat com els dèspotes que critica.

Notícies relacionades

Sam Fernández ens demana que no mirem el feminisme com un lloc estanc, ens demana que repensem el subjecte del feminisme. Hi ha qui l’acusa de voler fer fora les dones del feminisme. Hi ha qui considera que una dona trans no pot fer sacsejar la mirada del feminisme perquè la identitat no va amb el gènere.

A mi m’espanten les que consideren que el discurs de Sam Fernández és una amenaça per al feminisme. M’espanten les que tenen la veritat absoluta i que no titubegen i no s’adapten a la societat del segle XXI per repensar, des del feminisme, la identitat i el cos. M’espanta i no em representen. Les dones trans, com reflexiona Sam Fernández en el seu discurs, no són homes que han vingut a usurpar el discurs a la dona. Les dones trans no són l’enemic, i el feminisme no ha de tenir pord’una lluita més àmplia, perquè per part meva sempre he entès que el feminisme no és una qüestió només de discriminacions i desigualtats específiques, va moltíssim més enllà. En el moment en què el feminisme es converteixi en excloent, deixarà de ser una eina útil per a moltes. 

Temes:

Feminisme