Al contraatac

El missatger

No acabo de veure el paper que s'atribueix Pablo Casado; és una ximpleria

2
Es llegeix en minuts
olerin44920629 fotodeldia  graf6885 madrid  6 9 2018   el presidente del go181016175008

olerin44920629 fotodeldia graf6885 madrid 6 9 2018 el presidente del go181016175008 / ZIPI

Pablo Casado ha anunciat la seva intenció d’aprofitar un viatge a Brussel·les, en les pròximes hores, per avisar els dirigents europeus dels riscos del pacte de Pressupostos assolit pel PSOE i Podem. És, diu el PP, per prevenir la Unió que Pedro Sánchez ens porta a una “nova recessió”. “Més dèficit, més deute i més atur”, ha afegit Casado. Assegura, a més, que el seu deure és “dir la veritat”, perquè el que estan fent els socialistes és “molt irresponsable”. Finalment, el líder del PP ha deixat clar que no hi ha comportament deslleial per la seva part: “Això no és anar a parlar malament d’Espanya”.

No pensa el mateix el Govern, que ha titllat Casado de “deslleial” i “antipatriota”. A mi em sembla comprensible que al PP no li agradin uns Pressupostos que augmenten la despesa, tenint en compte les estretors que Brussel·les va imposar a Mariano Rajoy per complir els objectius de dèficit. Entenc que a Casado l’horroritzi la construcció d’un relat polític que justifiqui l’austeritat salvatge de legislatures anteriors, en cas que ara la UE admeti uns comptes una mica més alegres. Crec que, almenys en aquest punt, tindria arguments per sentir certa indignació.

No obstant, resulta bastant al·lucinant que el PP ens digui que “no tot Espanya se sent representada per Sánchez” (tampoc tot Espanya es va sentir representada segurament amb Zapatero o amb Aznar) i que “és bo que algú assenyat, com Casado, vagi a tranquil·litzar les institucions europees”. Això equival a dir que els mateixos dirigents comunitaris que aprovaven els comptes de Rajoy no estan capacitatsper valorar els comptes, ara que procedeixen d’un govern d’esquerres. Necessiten ajuda.

Notícies relacionades

Pot el líder del PP intentar embolicar-se a la bandera per presentar-se com l’únic capaç de defensar els interessos d’Espanya. Ja el van enxampar al setembre dient al màxim representant de la Comissió Europea que el nostre país era “un desastre per culpa del president socialista”. No obstant, més aviat sembla que Casado vol torpedinar els Pressupostos, perquè si tiren endavant, no hi haurà eleccions. A Sánchez no aconseguiran treure’l de la Moncloa ni amb aigua calenta, malgrat que ell va dir al principi que la seva intenció era convocar a les urnes com més aviat millor.

Amb a xerrar-ho a Brussel·les

No acabo de veure el paper de missatger que s’atribueix Casado. “A la Merkel vas”, sembla dir-li al president del Govern. És, segons la meva opinió, una ximpleria. Si el PP es fiava i obeïa les autoritats comunitàries abans, no veig per què no ho ha de fer ara. Ningú vol una altra crisi o una nova recessió. Anar xerrar-ho a Brussel·les sona, únicament i exclusivament, a una estratègia de desgast.