Editorial

Guerres de narcos a la Costa del Sol

Màlaga s'ha convertit en un camp de batalla obert entre bandes rivals i clans de la droga. Seria desitjable aturar el problema immediatament, abans que la realitat més sagnant dia rere dia superi la ficció

1
Es llegeix en minuts
rjulve45473320 sociedad atentado en la costa del sol del pasado 10 de octub181015180552

rjulve45473320 sociedad atentado en la costa del sol del pasado 10 de octub181015180552

Com si es tractés d’una pel·lícula d’acció ultraviolenta o com si ens haguéssim traslladat a les profunditats de la lluita entre narcotraficants mexicans, aquest últim any la Costa de Sol s’ha convertit en un camp de batalla obert entre bandes rivals i clans de la droga enfrontats per venjances que van més enllà de la delinqüència comuna i que s’estan convertint en accions que es poden qualificar, sense exagerar, de terroristes, perquè utilitzen el terror per aconseguir les seves finalitats.

¿Quins són? Ampliar o consolidar un radi d’acció criminal i deixar constància, als rivals, que no hi ha acció sense reacció, és a dir, que la revenja, en una espiral de violència molt preocupant, s’inscriu com a lema del món de l’hampa. La veritat és que la casuística és diversa: des de la mateixa dinàmica de les organitzacions en la seva particular lluita de poder (amb l’agreujant de la pressió policial al Camp de Gibraltar, que fa derivar els crims a Màlaga i a altres zones veïnes) fins a les accions de grups dirigits o individus amb ànims d’ascensió en el sistema, que actuen pel seu compte, amb pràctiques extremadament cruels, des d’assassinats a segrestos o explosions de bombes.

La policia, per la seva part, es queixa de falta de mitjans materials i humans per combatre el crim organitzat. Seria desitjable aturar el problema immediatament, abans que la realitat més sagnant dia rere dia superi la ficció.