LA CLAU

El messies Puigdemont

Els independentistes assenyats, que de segur són majoria, s'haurien de preguntar si l'expresident els condueix a la Terra Promesa o si els ha abandonat a la seva sort en un erm sense sortida

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44897273 los expresidentes catalanes artur mas  i  y carles puigdemon180904184226

zentauroepp44897273 los expresidentes catalanes artur mas i y carles puigdemon180904184226 / OLIVIER HOSLET

Un després de l’altre, els castells que Carles Puigdemont aixeca en l’aire acaben ensorrant-se. Va prometre un "referèndum vinculant" organitzat per la Generalitat i va acabar endossant el muntatge d’un altre 9-N testimonial a la massa independentista, que va ser la que al final es va emportar les patacades policials. Va presumir d’estructures d’estat i de reconeixements internacionals per acabar assumint que no tenia ni les unes, ni els altres. Va fantasiejar amb una oferta de mediació europea que no havia existit mai. Va demanar el vot amb el compromís d’abandonar el seu autoexili i segueix establert en una mansió de Waterloo. I va conjuminar un fantasmagòric 'Consell de la República' amb seu a Brussel·les, de la qual continuen sense arribar notícies. 

Sense eximir el Govern de Mariano Rajoy, que en comptes de gestionar políticament el conflicte català va optar per judicialitzar-lo i explotar-lo electoralment, els principals responsables dels actuals mals de Catalunya són Artur Mas i Puigdemont, el seu successor. El primer, per plantejar per interessos espuris un pols amb l’Estat sabent que no podia guanyar-lo, i que la factura la pagarien tots els catalans. El segon, per emprendre la fugida cap endavant de l’1-O, en la qual no es va aturar fins a arribar a Bèlgica.

ENFRONTAR-SE A L’ESTAT

Ningú millor que qui aspira a fundar un estat propi ha de saber de quins instruments coercitius disposa un Estat que se sent agredit. Mas ha pagat els errors amb el seu enderrocament, la inhabilitació judicial i el seu propi patrimoni. Puigdemont, amb un llarg estranyament. Però, mentre el primer s’ha retirat de l’escena política, el segon pretén continuar regentant el país a distància, mitjançant el seu vicari Quim Torra i altres addictes situats en llocs clau.

Notícies relacionades

Amb les grans empreses en fuga, la societat catalana fracturada i el bloc republicà esquerdat, seria hora que els independentistes assenyats, que de segur són la majoria, es preguntessin si de veritat Puigdemont és el messies que els està conduint a la Terra Promesa o si amb deslleialtat i mentides els ha abandonat a la seva sort en un erm sense sortida. A ells i a tots els altres.