elecció polèmica

Kavanaugh: un jutge per al president dels EUA

A més d'abús sexual, aquest magistrat va ser acusat d'obtenir il·lícitament correspondència del partit demòcrata en l'era Bush i va recolzar que la tortura es consideri acceptable per obtenir informació

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp45367365 retired justice anthony m  kennedy  right  administers the j181007171541

zentauroepp45367365 retired justice anthony m kennedy right administers the j181007171541 / Fred Schilling

Les tribulacions del jutge Brett Kavannaugh no han sigut suficients per evitar el seu nomenament vitalici com a membre del Tribunal Suprem als Estats Units. El senat americà, en què els republicans tenen majoria, ha donat llum verda per incorporar-lo al màxim òrgan de justícia, malgrat una compareixença vergonyosa, de la qual el mateix jutge s’ha arribat a penedir i en què ha hagut d’afrontar testimonis d’antics companys de classe i de feina amb acusacions molt serioses d’assetjament sexual i conducta violenta, i amb l’explicació d’alguna malifeta potser menor en el consum abusiu d’alcohol, quan estudiava.

Notícies relacionades

El que desqualifica aquest lletrat conservador no són les seves aventures universitàries, tot i que algunes acusacions, especialment les d’assetjament, són molt serioses, sinó que ja posat en la seva carrera professional aquest jutge díscol va ser acusat d’obtenir il·lícitament correspondència del partit demòcrata en l’era Bush i va posar tot el seu esforç per aconseguir que la tortura es consideri acceptable per obtenir informació. ¿No tenia més candidats on elegir i evitar un altre disbaratDonald Trump? Venint del president podria resumir-se com un caprici més de la seva gestió caòtica. Però no és així.

Totes les decisions

La decisió de mantenir tant sí com no el seu nomenament per al tribunal on acaben totes les decisions, no només radicalitza encara més els americans, sinó que introdueix un aliat en el tribunal on acabaran arribant les múltiples investigacions que assetgen el president. Des de la connexió russa en la seva campanya electoral, al frau recentment destapat sobre l’evasió massiva d’impostos amb què va augmentar la seva fortuna, amb aquest nomenament Trump s’està protegint per quan alguns d’aquests assumptes arribin al Tribunal Suprem tenir un vot que el protegeixi. No és un caprici, vol aquest jutge i no un altre, perquè és el primer que va sortir en públic a dir que s’ha de protegir el president dels EUA de qualsevol investigació judicial. El guanyador no és Kavanaugh, és Trump.