Música per volar

1
Es llegeix en minuts
fcasals36955016 file   in this feb  24  2016 file photo shows adele onstage 180922164143

fcasals36955016 file in this feb 24 2016 file photo shows adele onstage 180922164143 / JOEL RYAN

Article 606.  L’altre dia parlava amb un amic psicòleg que em va explicar que s’havia fet un estudi per saber quines eren les millors cançons per escoltar a l’hora de l’enlairament d’un avió. L’estudi dut a terme per la Dra. Becky Spelman va arribar a la conclusió del qual el millor era la músiques harmoniosa i que el ritme de la cançó havia de tenir 66 pulsacions per minut, perquè això ajudava una bona respiració.

La segona millor cançó per alleujar la tensió en el vol  va ser 'Orinoco Flow' d’Enya. I la primera...  Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. ‘Verano azul'  (Rosetta Soundtrack) Han passat gairebé 37 anys i aquest estiu han tret per fi la banda sonora creada pel mestre Carmelo Bernaola. Un cd atapeït de temes tendres i únics.

Segon lloc. ‘You’, creada per Greg Berlanti i Sera Gamble. Interessant primer capítol d’aquesta sèrie que té l’aroma de 'Dexter' però a què la professió de llibreter del protagonista dota d’una textura  totalment diferent.

Primera posició. ‘En la mente de Robin Williams’, dirigit per Marina Zenovich (HBO). Meravellós i bonic documental creat a través de les paraules de Robin que  et transporten literalment a la ment d’aquest geni. Acabes comprenent la seva increïble vida i la seva sorprenent mort.

Notícies relacionades

I la cançó que més ajuda a volar segons aquest estudi va ser‘Someone like you’,d’Adele. El més curiós és que el meu amic havia fet un altre estudi pel seu compte basat en les cançons que oferien les aerolínies en els enlairaments.  Són gairebé trenta companyies diferents les que ha estudiat i ha descobert que sempre posen cançons amb xiulets.

Ell assegura que és perquè els xiulets són contagiosos. I si xiules, el teu cor i la teva respiració es compassen, els teus ulls es relaxen i tot el teu rostre s’omple de felicitat.  Crec que té raó, res de dolent et pot passar en aquesta vida si xiules. ¡Bon diumenge!