Editorial

La fiscalia i el màster de Casado

El Suprem haurà de decidir si fa cas del contundent requeriment de la jutge Rodríguez-Medel o si mira cap a un altre costat

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44887267 madrid 03 09  2018  politica el presidente del partido popul180903140008

zentauroepp44887267 madrid 03 09 2018 politica el presidente del partido popul180903140008

La titular del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid va decidir traslladar al Tribunal SupremTribunal Suprem, el mes d’agost passat, una peça separada de la causa seguida per l’assumpte delsmàsters del’URJC amb la finalitat que l’alt tribunal decidís sobre la imputació de Pablo Casado. Al ser aforat, només el Suprem pot iniciar el procediment del líder del PP sobre les presumptes irregularitats detectades. Així ho va exposar Carmen Rodríguez-Medel, que va considerar que Casado va participar activament en la trama d’uns estudis que s’atorgaven com a “regal o prebenda” a determinades persones. La jutge de primera instància va considerar “indiciàriament acreditada” la “responsabilitat penal” i la “criminalitat” amb referència als delictes de prevaricació administrativa i suborn impropi, per la qual cosa va elevar al Suprem la seva demanda, amb la sol·licitud que se li requerís la documentació necessària per desenvolupar la investigació. El mateix Casado va reconèixer les condicions avantatjoses que li havien permès obtenir el diploma, en unes circumstàncies com a mínim dubtoses.

Ara, la fiscalia del Suprem, tot i que la seva opinió no és vinculant, considera el contrarifiscalia del Suprem. Al no haver-hi indicis de responsabilitat penal, segons la fiscalia, proposa que el cas sigui arxivat, un cas que –convé recordar-ho– segueix el seu curs al mateix jutjat madrileny contra altres imputats sense aforament. La Sala d’Admissió del Suprem haurà de decidir com actuar. Si fer cas del contundent requeriment de la jutge Carmen Rodríguez-Medel i obrir la causa o si mirar cap a un altre costat, la qual cosa seria difícil d’entendre.