1
Es llegeix en minuts
zentauroepp344082 icult180921141715

zentauroepp344082 icult180921141715

L’explosió de plataformes per veure telesèries ha atomitzat l’oferta fins a convertir-la en una selva on no és fàcil triar el camí. Fins i tot Facebook s’ha apuntat al fenomen i ha començat a emetre 'Sorry for your loss', un drama protagonitzat per la sempre brillant Elizabeth Olsen. Aquest nou mercat porta més oportunitats per als creadors, però també més dispersió del talent. També significa que als Estats Units, almenys, les cadenes tradicionals pateixen per fidelitzar les seves audiències. La vella dosi d’un capítol setmanal, que durant dècades ens saciava, ara ens sembla una misèria. Així, com sempre que té problemes, la indústria de Hollywood ha reaccionat buscant als seus arxius per reflotar vells èxits. Ho hem vist amb sèries d’acció com 'Hawaii 5-0' i 'Expediente X', a les quals aviat s’hi afegiran 'Magnum' i una intrigant nova versió de 'The twilight zone'.

Notícies relacionades

Una altra línia és la que recupera sèries de comèdia, fins i tot amb els mateixos actors i decorats. Es parla d’un més que possible retorn de clàssics com 'Frasier' i 'Loco por ti', i l’any passat ja va reviure 'Will & Grace', que havia acabat el 2006 després de vuit temporades. Dotze anys més tard, tant els actors com les trames de Max Mutchnik i David Kohan per a 'Will & Grace' han mantingut el seu alt nivell d’abans, sobretot perquè saben riure’s de si mateixos sense arribar a ser grotescos. El narcisisme que impulsen les xarxes socials els dona noves històries, mentre l’elecció de Donald Trump i l’augment de l’homofòbia revifen la importància de la temàtica homosexual, sempre des de l’humor.

Aquests dies s’ha sabut que la nova temporada de 'Will & Grace' inclourà com a personatge secundari David Schwimmer –el Ross de la sèrie ‘Friends’-, una cosa que els fans interpreten com un avís per al possible retorn, precisament, de 'Friends'. Les opcions, en aquest cas, serien tan atractives com distòpiques, perquè aquells sis amics de 50 anys, continuarien vivint junts en el Nova York de la gentrificació? ¿I on, a Brooklyn o a Queens? I el cafè on es trobaven, el sofà, ¿encara seria un cafè o un saló de manicura xinès?