Dues mirades

Pugna a la dreta

Benvingut sigui Valls si evita que el PP i Cs tinguin la temptació de baixar pel tobogan de la ultradreta

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp43050420 barcelona 23 04 2018  pol tica   societat civil entrega un p180919180816

zentauroepp43050420 barcelona 23 04 2018 pol tica societat civil entrega un p180919180816 / FERRAN NADEU

Va tornar Aznar al Congrés i es va despullar el pitjor PP. El del menyspreu i la supèrbia, el de l’amo del ‘cortijo’ molest amb els capatassos que s’han atrevit a ocupar el seu lloc. Sempre la mateixa estratègia: destil·lar tones de menyspreu per provar de tapar les faltes pròpies. Una manera de fer, un llegat, que passa de mà en mà. Fa vergonya sentir Casado etzibar a Sánchez que la seva presència en el Govern és "nociva i un llast per al país". Ell, l’home que ocultava residus tòxics sota el seu currículum quan el PP parlava de regeneració.

Notícies relacionades

Aquest PP en el qual Aznar se sent tan "estimat" competeix amb un Ciutadans que ha posat la directa cap a la dreta més bel·licosa. Mala cosa aquests combats, el sentit comú no sol sortir guanyant. Les picabaralles entre Podem i PSOE van avortar la possibilitat d’un acord de govern el 2016 i ens van regalar dos anys agònics de Rajoy que van acostar la deriva independentista. A Catalunya sabem molt de dos partits competint per un espai. Així arribem a una DUI que, probablement, cap dels dos contendents, ERC i PDECat, volien en realitat.

Durant un temps, Ciutadans va ser l’esperança d’un partit de centre conservador europeu, però la versió agresta sembla imposar-se. Cal veure com afectarà l’'efecte Manuel Valls' en el seu discurs. Si evita que el PP i Ciutadans, en la seva precipitada carrera a la dreta, tinguin la temptació de baixar pel tobogan de la ultradreta, benvingut sigui.