Anar al contingut

Al contraatac

Un espectacle parlamentari

JOSE LUIS ROCA

Un espectacle parlamentari

Cristina Pardo

El xou mediàtic de la compareixença d'Aznar deixa clar que alguns polítics fan que aquestes comissions no serveixin per a gairebé res

La compareixença d’Aznar en la Comissió d’Investigació sobre el finançament il·legal del PP em semblava francament interessant i fins i tot necessària. Sempre he afirmat que Mariano Rajoy no passava per allà, però que els anys que judicialment estan en qüestió tenien un altre líder al capdavant de la formació. Per tant, i ja que els tribunals mai han considerat oportú cridar Aznar ni tan sols en qualitat de testimoni, em semblava vital saber què havia de dir en el Congrés l’expresident del Govern sobre les acusacions de corrupció al PP i les que pesen sobre alguns dels seus ministres pel voluminós enriquiment personal. El problema, una vegada que ha acabat la sessió, és que ens hem quedat igual quant al contingut. La majoria dels portaveus  aprofita aquests esdeveniments per al seu lluïment personal, no per fer indagacions o rebatre les incoherències sobre el tema que ens ocupa i que va fer possible fins i tot el triomf d’una moció de censura. Es veu que el finançament il·legal del PP va deixar de ser important amb el canvi d’inquilí a la Moncloa.

Només opinions polítiques

Aznar ha colat el seu missatge que cap ministre va cometre malifetes en la seva tasca de Govern, que a Génova no hi va haver irregularitats i el missatge que no coneix pràcticament ningú. Res nou sota el sol, tampoc la seva actitud. I cap, tret de Pablo Iglesias, amb dades en mà per rebatre les seves afirmacions. Només el líder de Podem l’ha tret de polleguera. Entenc que el format és esmunyedís, però crec que no tant. El problema es presenta, a més, quan convides el compareixent a parlar de política. De la seva, concretament. Així, Aznar ha abundat en els seus debats de l’estat de la nació amb Felipe González, ETA, la guerra de l’Iraq, els llocs de treball creats durant el seu Govern o els independentistes "colpistes". Tots aquests temes en què ja coneixem com opina de si mateix i de les seves decisions.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

A partir d’allà, han sortit a la palestra temes mèdics com la leucèmia del pres Zaplana o, en el torn d’intervenció de Bildu, l’estat de salut de terroristes empresonats. També hi ha hagut espai per al casament de la filla d’Aznar, lògic, però amb alguns diputats competint per veure qui, coneixent menys la lletra petita, feia, no obstant, el comentari més enginyós o la comparació cinematogràfica més pintoresca. Rufián fins i tot ha donat peu a l’expresident per parlar de les seves mascotes de la infantesa i els seus animals de companyia ja en l’edat adulta. Sembla que li agraden els gossos i els gats. La sessió ha sigut realment entretinguda, un espectacle mediàtic. Però que quedi clar que són alguns polítics els que fan que aquestes comissions no serveixin per a gairebé res.