Anar al contingut

Espai públic

Menys inseguretat i més flors

ALVARO MONGE

Menys inseguretat i més flors

Imma Sust

A l'Ajuntament de Barcelona li ha donat per començar a multar les floristeries que exposen les seves flors al carrer. Quan vaig llegir la notícia vaig pensar que era una broma d''El Mundo Today', però no, és completament cert

Tots tenim records d’infantesa relacionats amb el nostre barri. Comerços que no existeixen, bars desapareguts o terrasses enormes que s’han quedat amb una trista taula i dues cadires. Els parlaré d’un dels meus records més bonics, que encara es manté i que sembla que pot estar en perill. La floristeria Navarro del carrer de València a Barcelona.

Crec que va ser el primer comerç obert les 24 hores. A l’hora que sigui, pots passar-te per allà i comprar la planta que vulguis. Et salva un Nadal, un aniversari o una visita a l’hospital. Però a mi el que em donava, en la meva adolescència, una enorme seguretat. Jo hi vivia a prop. Tornava sola de nit i no em feia por anar caminant a casa perquè sabia que els treballadors de les flors Navarro em protegirien si alguna cosa em passava. Si notava que algun noi em mirava de forma lasciva o tenia la sensació que algú em seguia a les quatre de la matinada, corria cap al carrer de València i m’entretenia una estona mirant les flors exposades al carrer. Era la meva salvació. Ho recordo amb molt afecte.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Us explico això, perquè pel que sembla ara a l’Ajuntament de Barcelona li ha donat per començar a multar les floristeries que exposen les seves flors al carrer. Quan vaig llegir la notícia vaig pensar que era una broma d’‘El Mundo Today’, però no, és completament cert. La multa per exposar les flors a la vorera pot ascendir a 1.200 euros. ¿Per què? Per invasió de l’espai públic, diuen. Algú hi podria ensopegar. La meva família fa 40 anys que viu al costat de flors Navarro i no recordo cap ensopegada. Fins i tot teníem un veí cec i mai va tenir cap problema amb les flors. Però, escolta, si l’ajuntament li preocupa tant la seguretat, li donaré un consell. Agafin el metro, baixin la plaça de Catalunya i imaginin una desgràcia allà. Una inundació, un atemptat o un incendi. No surt ningú sa i estalvi. ¿Per què? Doncs perquè no s’hi pot passar. Això sí és una veritable invasió de l’espai públic. Ple de gent venent coses il·legals. Això sí és insegur, això sí ens fa ensopegar i això sí que hauria d’estar multat. Menys inseguretat i més flors.