Dues mirades

Torra i els nens

Combatre la pobresa infantil és una qüestió de voluntat i de prioritat en el pressupost, les altres coses són retòrica i mesquinesa

1
Es llegeix en minuts
olerin22654184 barcelona 07 06 2013    la federaci n de entidades de atenci180813171001

olerin22654184 barcelona 07 06 2013 la federaci n de entidades de atenci180813171001

Faria vergonya si no provoqués indignació. Queda el dubte de si totes les contradiccions en les quals va incórrer el president Quim Torra en l’entrevista amb EL PERIÓDICO són trampes al solitari o toscos enganys. Però, més enllà de la retòrica de la versió 3.0 del procés, hi ha dos apunts en l’entrevista que resulten especialment punyents.

¿Alguna mesura concreta en el marc laboral? El pla contra l’atur el concretarem al Parlament”. I bon vent i barca nova. ¿Per què dedicar-hi més paraules? Ni paraules ni interès, tenint en compte el tancament del Parlament imposat per la majoria independentista. Però la burla voreja el cinisme quan s’inquireix sobre el ‘rànquing’ de lapobresa infantil que Catalunya lidera a Espanya amb un amarg 24%. “No tirarem endavant fins que no tinguem tots els recursos que aquest país genera”, replica Torra. Gairebé 350.000 nens de Catalunya disposen de menys recursos dels necessaris per viure amb dignitat, ¿de debò està demanant que esperin?

Notícies relacionades

Catalunya no seria més justa pel fet de ser independent, sinó per les prioritats que marqués el seu govern de torn.

La inversió dedicada a combatre la pobresa infantil no ha deixat de disminuir a Catalunya en els últims anys. Actualment destina el 0,8% del PIB a la protecció social dels menors. La mitjana espanyola és de l’1,3%. L’europea, del 2,4%. És una qüestió de voluntat i de prioritat en el pressupost. Les altres coses són retòrica. I mesquinesa.