'Bed and breakfast' a BCN

Dormir i esmorzar de bon rotllo

La fórmula proposada està acreditada mundialment, per això cal descartar els dubtes sobre la seva essència

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp44898729 leonard beard 05 09 2019180904174612

zentauroepp44898729 leonard beard 05 09 2019180904174612

El 'bed and breakfast' és un negoci entre el propietari d’una casa amb més habitacions de les que necessita i un viatger estalviador que només busca dormir i esmorzar a bon preu. Senzill. Hi ha una llarga experiència sobre el funcionament d’aquest intercanvi comercial des que els amos de les formidables residències de Victoria Station van començar a tenir dificultats per pagar la calefacció i van veure en el lloguer dels llits lliures als forasters que arribaven en tren una oportunitat per ingressar algunes lliures complementàries. De Londres, es va expandir al món i ara es regularà a Barcelona, tot i que aquí es lloguen habitacions i llits tronats des de sempre.

Barcelona és una ciutat molt sensibilitzada ara mateix amb tot el que es refereixi al turisme. Qualsevol canvi que hagi de representar una competència per a l’‘establishment’ turístic o que generi la mínima sospita que pugui alterar la convivència i la calma de les escales de veïns posa dels nervis els protagonistes. La fórmula proposada està acreditada mundialment, per això cal descartar els dubtes sobre l’essència de la mateixa; de fet, els inconvenients verbalitzats pel sector es fonamenten en la por de les trampes dels implicats. La conjectura té la seva base: si la il·legalitat s’ha apropiat d’altres ofertes, com la dels pisos turístics; si les dificultats de regulació i control estan naufragat, per quina raó funcionaran ara amb el lloguer d’habitacions.

Cal veurequants domicilis particulars s’acolliran al B&B de Barcelona; de totes maneres, no sembla ser aquest el problema que més ens hauria de preocupar, ni la mateixa regulació d’aquesta 'triple B'; el que ens hauria d’incomodar és que la ciutat s’està convertint en un petit infern de desconfiances entre veïns d’escala, entre emprenedors i autoritats, entre comerciants i residents, entre barcelonins i forasters.

Un cercle viciós en vista de tots

Notícies relacionades

Alguns milers de veïns enganyen la ciutat saltant-se les lleis per guanyar uns euros de més i la ciutat defrauda les expectatives d’altres ciutadans que no comprenen com les autoritats no poden garantir el compliment de les regulacions més bàsiques al carrer o al sector turístic, econòmicament significatiu i fonamental per a la projecció i la imatge internacional de Barcelona. La gran majoria observa estupefacta aquesta deriva de recels, avivada i fins i tot engegantida políticament per la proximitat de les eleccions municipals. El cercle viciós és aquí, en vista de tots.

L’oferta de llit i esmorzar és una modalitat ‘win-win’ per a l’amo de l’habitació i el llogater provisional; difícilment enfonsarà els comptes d’explotació del sector hoteler ni perjudicarà seriosament els pisos turístics legals, tampoc resoldrà la qüestió de fons de l’adequació de l’allotjament turístic a l’atracció imparable de Barcelona. No obstant, la seva regulació podria suposar una bona ocasió per treure el cap del cercle viciós de mal rotllo.

Temes:

Hotels Turisme